Bedelli Askerlik son açıklamalar neler? 2017 Bedelli Askerlik son dakika

Bedelli Askerlik son açıklamalar neler? 2017 Bedelli Askerlik son dakika

Türkiye'de 400 binden fazla bakaya ve 2.5 milyondan fazla tecilli olmak üzere 3 milyonu aşkın genç askerlik çağında olduğu halde askere gidecek duruma sahip değil. Bu da 2017 Bedelli Askerlik beklentisini arttırdı. Bedelli Askerlik çıkıyor mu?

Bedelli Askerlik çıkacak mı? sorusu milyonlarca gencin dilinde. 2017 Bedelli Askerlik son dakika haberleri 3 milyonu aşkın askerlik çağı gelmiş fakat henüz askerliğini yapmamış gencin merakını çekiyor. Bedelli Askerlik son açıklamalar neler? sorusunda bu hafta beklenmedik bir ismin bedelli açıklaması bulunuyor.

Türkiye'de halihazırda 400 bini aşkın bakaya ve 2.5 milyonu aşkın tecilli genç bulunuyor. Bu da bedelli bekleyen pek çok kişi bulunduğu anlamına geliyor. Bedelli Askerlik Platformlarına göre bedelli bekleyen net olarak 1 Milyon kişi bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda bedelli askerlik konusunda yetkililerden umut vermeyen açıklamalar geliyordu. O dönem devam eden Fırat Kalkanı Harekatı nedeniyle bedelli konuşulamayacağı yüksek sesle dillendiriliyordu. Fakat Referandum sonrası bedelli konusunda daha umut verici açıklamalar gelmeye başladı.

Bedelli Askerlik konusunda son açıklama ise Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici'nin Yıldırım ile olan görüşmesinde bedelli askerlik konusu da konuşuldu. Bedelli askerlik'te son durum böylece hükümet dışında da gündem olmuş oldu.

Destici yaptığı açıklamada; "Milyonların talebi var, SMA hastaları ile ilgili böyle bir teklifte bulunduk. Geçmişte 1-2 defa çıktı. Savunma Sanayi'nin de kaynağa ihtiyacı var. İki kesim arasında paylaştırılabilir" derken, "Bedelli konusunda başbakan bir adım atılacağını söyledi mi?" sorusuna da Destici, "Ben o konuda iyimser olduğunu gördüm. SMA hastalarına verilmesi konusunda" ifadelerini kullandı.

Bu da bedelli askerlik bekleyenleri bir hayli sevindirdi.

Fakat şimdilik bedelli kesin çıkıyor mu? sorusunun bir yanıtı yok. Bu sorunun yanıtı için bir süre daha beklenmesi gerekiyor. Bedelli askerlik ayrıntıları ortaya çıktığında sizleri anında bilgilendireceğiz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum