Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak? Erdoğan'dan son bedelli açıklaması

Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak? Erdoğan'dan son bedelli açıklaması

24 Haziran seçimlerinden sonra milyonlarca gencin gözü kulağı bedelli askerlik haberleri için yetkililerde. Dün konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili müjde verdi. Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak? sorusu yanıt buluyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde sözü verilen bedelli askerlik konusu her geçen gün biraz daha netlik kazanıyor. 5.5 milyon genç bedelli beklerken, bedelli askerlik gelişmeleri için medyada da hareketli günler yaşanıyor.

Brüksel'de NATO zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bedelli konusunda da ipuçları verdi ve gençleri yeniden umutlandırdı.

Bilindiği üzere Türkiye'de askerlik çağına gelmiş 5.5 milyon genç olmasına rağmen, TSK yıllık 400 bin askere alım gerçekleştirebiliyor. Bu da büyük bir yığılma oluşturmuş durumda. Seçimden önce konuşan dönemin Başbakan'ı Binali Yıldırım, yığılma sorununu çözmek için iş başına geçecek hükümetin hem bedelli askerlik çıkarması, hem de kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini söylemişti.

Seçimden sonra gençlerin gözü kulağı son dakika bedelli askerlik haberleri için medyaya çevrildi. Fakat en son Bekir Bozdağ'ın; " Bedelli askerlik için ekim ayı beklenecek" açıklamasından başka açıklama gelmemişti. Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli konusunda açıklama yaptı.

Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak?

Brüksel dönüşü konuşan Erdoğan, bedelli askerliğin en geç 'yeni yasama yılı' başlangıcında çıkacağını söyledi ve ekim ayını işaret etti. Bu açıklama ile birlikte bedelli askerlik konusu kesinleşmiş oldu.

Erdoğan, gerekirse çıkarılacak bir kararname ile bu tarihin öne de çekilebileceğini söyledi. Şu an Bedelli konusundaki çalışmaların Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Erdoğan, çalışmaların bitmesi ile birlikte bedelli askerlik çıkmasının da kesin olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.