Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bakan'dan açıklama geldi

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bakan'dan açıklama geldi

24 Haziran seçimleri bitti ve tablo netleşti. Şimdi pek çok genç sözü verilen bedelli askerlik müjdesini bekliyor. Peki Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedelli çıkıyor mu? haberimizde...

5.5 milyon genç seçim sonrası bedelli askerlik ne zaman çıkacak? sorusunu gündeme getirdi. Konu ile ilgili hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi.

Seçim öncesi pek çok siyasi isim bedelli konusunu gündeme getirdi. Sancılı geçen süreçte ilk fitili Başbakan Binali Yıldırım ateşledi. Yıldırım, 5.5 milyon gencin askerlik çağında olduğunu, fakat TSK'nın yıllık 340 bin alım yaptığını, bu nedenle seçimden sonra bedelli askerlik başta olmak üzere köklü çözümlerin şart olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçimden sonra Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı ile gereken detayların konuşulacağını söyledi.

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

Seçimden sonraki ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, parlamentonun 1 Ekim'e kadar tatilde olacağını ve beklenen bedelli müjdesi için Ekim ayının ilk haftalarının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Bozdağ, "Parlamento muhtemeldir ki 1 Ekim'e kadar ara verecek. Bedelli askerlikle ilgili konu ekimden sonra gündeme gelir." ifadeleri ile gençlere Ekim ayını işaret etti.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.