Bedelli Askerlik çıkıyor mu? Bedelli Askerlik son dakika

Bedelli Askerlik çıkıyor mu? Bedelli Askerlik son dakika

Uzun zamandır süren bekleyiş son günlerde bozuldu. Bedelli Askerlik yeniden gündem. 5.5 Milyon gencin beklediği Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Seçimden önce bedelli askerlik çıkıyor mu? Bedelli'de son durum...

Askerlik çağı geldiği halde askere gidecek durumda olmayan gençlerin gözü bedelli askerlik için Bakanlar Kurulu Toplantısına çevirildi. 4 Haziran'da toplanacak Bakanlar Kurulu'nda bir gündem maddesi de bedelli askerlik olacak. Peki Bedelli Askerlik'te son durum ne? 24 Haziran seçimlerinden önce bedelli askerlik çıkacak mı?

24 Haziran Seçimleri için artık son günler. Pek çok partinin de programında bulunan Bedelli Askerlik geçtiğimiz hafta sonu yeniden gümdeme geldi. Bedelli Askerlik seçimden önce çıkacak mı? sorusu 5.5 Milyon genci ilgilendiriyor.

4 Haziran itibari ile toplanacak Bakanlar Kurulu, gündem maddelerinden birini de Bedelli Askerlik yaptı. Açıklama Bakan Lütfi Elvan'dan geldi. Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak? sorusu bugün yanıt bulabilir.

Bedelli Askerlik son haberler...

Bilindiği üzere süreç Başbakan Binali Yıldırım'ın; " Bedelliye bakışımız müspet " sözleri ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Seçimden sonra bakılır " dedi.

Bu açıklamaların ardından bir süre bedelli konusunda ses çıkmadı. Milyonlarca genç merakla bedelli askerlik son dakika haberleri beklemeye başladı.

Haftasonu canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bedelli askerliğe bakışımız olumlu dedi. Fakat seçimden sonrayı işaret etmişti.

Sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'ın; 5.5 Milyon gencimiz bedelli bekliyor. İhtiyaç ise 350 bin. Bu sorunun çözülmesi lazım. Bir çok gencin 1 ay içinde süresi dolacak" ifadeleri ile bedelli beklentisi olan gençlere umut verdi.

Bugün, yani 4 Haziran itibari ile Bedelli Askerlik de Bakanlar Kurulu içinde konuşulacak. Bu da Bakan Lütfi Elvan tarafından duyuruldu.

Binali Yıldırım'ın bedelli açıklaması

Başbakan Yıldırım, bedelli konusunda şunları kaydetti;

- Ben bazı bilgileri paylaşayım, ondan sonra ne yapacağımıza karar verelim. Bakın, şu anda yoklamaya tabi olan, yani askerlik çağı gelmiş olanların sayısı 585 bin 210. Yoklama kaçağı olanlar 570 bin 422 kişi.

56 bin 947 kişi bakaya. 5 bin 772 kişi firarda. Askerliğini çeşitli nedenlerle ertelemiş olanlar 2 milyon 930 bin 279 kişi. Bunlar arasında öğrencilik nedeniyle erteleyenler yok. Öğrencilik nedeniyle askerliğini erteleyenler de 1 milyon 885 bin 438 kişi.

Silah altında bulunan er sayısı ise 360 bin 869. Gelecek yıl, yani 2019’da silah altına alınması planlanan 345 bin 933 kişi. Yani, 5 milyon 448 bin 858 kişinin askerlikle ilişkisi devam ediyor. Bu rakamı, gelecek yıl askere alınacak kişi sayısı olan 345 bin 933’e bölünce 15.7 çıkıyor. Yaklaşık 16 yıl.

Bunların yaşını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek. Gerçek bu. Yıllık ihtiyaç belli, yuvarlak hesap 350 bin kişi. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var. Nasıl çözeceğiz?"

Başbakan Yıldırım, kesinlikle bedeli çıkacak demese de, bu açıklamalar olası bir bedelli askerlik açıklamasına gebe olabilir. Fakat Hükümet bedelli dışında farklı bir çözüm de düşünüyor olabilir.

Yıldırım'ın açıklamalarında bir diğer dikkat çekici nokta ise; "Seçimden sonra iş başına gelecek hükümetin bu sorunu çözmesi lazım" demesi. Bu açıklama da seçimden önce bedelli açıklaması olasılığını düşürüyor.

Konu şimdilik muamma. Yeni gelişme olunca haber vereceğiz. Özellikle gözlerimiz bugün toplanacak Bakanlar Kurulu'nda olacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum