Bedelli Askerlik başvurusu nasıl yapılıyor? (2018)

Bedelli Askerlik başvurusu nasıl yapılıyor? (2018)

2018 yılında Bedelli Askerlik 3 Ağustos 2018 itibari ile çıktı. Bedelli Askerlik ile ilgili tüm detaylar belli oldu ve Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bedelli Askerlik başvurusu için 3 ay süre bulunuyor. 1 milyon 400 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayınlandı. Binlerce genç ilk başvurusunu yapmaya başladı. Herkes heyecanla bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor.

2018 yılında çıkan bedelli askerlik tasarısına göre, bedelli askerlik için şartlar; 1 Ocak 1994 öncesi doğumlu olmak, 15 bin TL ücret vermek ve 21 gün temel askerlik eğitimi almak şartları ile çıktı.

Bedelli Başvurusu nasıl yapılır? 

Bedelli Askerlik Başvurusu için öncelikle e-devlet veya askerlik şubelerinden başvuru yapmanız gereklidir. e-Devlet üzerinden başvuru yapmak için bir e-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekiyor. Henüz bu şifreye sahip değilseniz kimlik belgeniz ile en yakın PTT şubesine giderek alabilirsiniz. 

e-Devlet veya askerlik şubesi üzerinden başvuru yaptıktan sonra belirlenen bankalar vasıtası ile 15 bin TL ücreti yatırmanız gereklidir. Ücreti yatırdıktan sonra dekont alacaksınız. Dekontların hiçbirini atmayın.

Ardından başvuru belgeniz ve dekontunuz ile askerlik şubesine gidip yoklamanız varsa başvuru yapmalısınız. Eğer yoklamanız yoksa, yoklama yaptırıp ardından başvuru yapınız.

Ardından celp dönemi beklenmeye başlayacak. Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek celp dönemleri geldikten sonra belirlenen illerdeki askeri birliklerden birine teslim olmanız gerekiyor.

21 gün askerliğin ardından terhis belgesi alacaksınız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.