Bedelli Askerlik başvurusu nasıl yapılır? 2018 Bedelli Askerlik Kılavuzu

Bedelli Askerlik başvurusu nasıl yapılır? 2018 Bedelli Askerlik Kılavuzu

Bedelli Askerlik Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girdi. Bedelli Askerlik başvurusu ne kadar sürecek? Bedelli başvurusu nasıl yapılır? haberimizde...

Bedelli Askerlik çıktı. 3 Ağustos 2018 itibari ile başlayan Bedelli Askerlik başvuruları için Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerlik kılavuzu yayınlandı. Bedelli Askerlik Başvurusu nasıl yapılır? sorusu popüler oldu. 1 Milyon 300 binden fazla genci kapsayan bedelli askerlik başvurusu ne kadar sürecek?

2018 Bedelli Askerlik başvurusu ne kadar sürecek?

3 Ağustos 2018 itibari ile başlayan bedelli başvuruları 3 ay devam edecek. Bu süre bedelli askerlik yapmak isteyenler işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Karar Resmi Gazete'de bugün yayınlandı.

2018 Bedelli Askerlik Başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli ilgili ile tüm detaylar Milli Savunma Bakanlığı'nın Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış durumda. Buna göre;

Bedelli Askerlikten yararlanabilecek olan kişi, eğer bedelli askerlik yapmak istiyorsa ilk olarak e-Devlet, askerlik şubesi ve yurt dışı için konsolosluk aracıyla Başvuru Belgesi alabilir.

Başvuru Belgesi aldıktan sonra bankaya giderek 15 bin TL ücret yatırdıktan sonra dekont alacak.

Dekont ve başvuru belgesi ile askerlik şubesine gidilecek.

Bu işlemlerden sonra celp dönemi beklenecek. 21 gün askerlik için celp duyurusu gelecek olan kişi askeralma genel müdürlüğü tarafından askerlik için yoklamaya alınacak. Birliğe sevkinin ardından da askerlik hizmeti için birliğine gidecek. 21 günün sonunda terhis olacak ve askerlik ile ilişkisi bitecek.

296c101c646.jpeg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.