Bedelli askerlik artık çıkıyor mu? Bedelli ile ilgili yeni teoriler

Bedelli askerlik artık çıkıyor mu? Bedelli ile ilgili yeni teoriler

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? sorusu milyonlarca gencimizi yakından ilgilendiriyor. Son günlerde kulaktan kulağa dolaşan bilgiler, yakın zamanda bedelli askerlik için umut veriyor. Bedelli askerlik çıkacak mı? bedelli çıkıyor mu?

2017'de Bedelli askerlik çıkacak mı? sorusu halen yanıt bulmamış bir merak konusu. Bedelli askerlik bekleyen yüzbinlerce gencimiz bulunuyor. Son günlerde sosyal medya'da yayılan iddialar, bedelli askerlik ile ilgili yeni bir gelişme bekleyenleri sevindirdi. Bedelli askerlik son dakika haberleri...

Bedelli askerlik referandum öncesi sıkça soruluyordu. Yetkililer ise bu beklentinin boşuna olduğunu söylüyordu. Özellikle Fırat Kalkanı Operasyonu esnasında ülkemizin pek çok terör örgütü ile verdiği mücadele nedeni ile bedelli askerlik konuşmanın uygun olamayacağı yüksek sesle dile getiriliyordu.

Fakat son alınan bilgilere göre ülkemizde 2.5 milyon tecilli, 400 bine yakın bakaya durumda gencimiz bulunuyor. Elinde bedelli parasını ödeyecek imkanları bulunanlar da artık bedelli askerlik için bir haber bekliyor.

Son günlerde bedelli askerlik artık çıkıyor mu? sorusu son derece popüler. Sosyal medya'da yayılan iddialar, 2017 Mayıs ayının içinde bir bedelli çıkacağı yönünde. Elbette ki bunlar sadece söylentiden ibaret. Diğer taraftan bedelli çıkarsa 28 yaş ve sonrası için çıkacağı, aynı zamanda 24 bin TL fiyat ile çıkacağı söyleniyor. Ama tekrar etmekte fayda var, bunlar sadece söylentiden ibaret.

Diğer taraftan baktığımızda ülkemizin ve ordumuzun Fırat Kalkanı'na benzer yeni bir operasyona girebileceği de söyleniyor. Ayrıca daha önce bedelli askerlik konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruya; "Bedelli konusunu Başbakan'a sorun" diyerek cevap vermiş, 2019'da uygulanması düşünülen 18 Yaş Milletvekili'nin askerlik durumu ile ilgili; "Gerekirse bedelli çıkarılır" yanıtını vermişti.

Bütün bu şartlar altında henüz net birşey olmadığını söyleyebiliriz. Yetkililerin onayladığı bir bedelli yasası gelirse anında sizleri bilgilendireceğiz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum