Başörtüsü yasağı protesto edildi
Başörtüsü yasağının halen devam ettiği ifade edildi
Hüseyin Hiçdurmaz'ın haberi:
Başörtüsü yasağı Bursa'da bir kez daha protesto edildi. Şehreküstü Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasını grup adına yasak mağduru Tuba Parlak yaptı.
Önceki eylemlere göre daha renkli geçen Başörtüsüne Özgürlük eyleminde şiirler okundu, ezgiler söylendi ve hazırlanan tiyatral seramonide Türkiye siyasetine damga vuran siyasilerin, başörtüsü sorunu ile ilgili söyledikleri sözlerden demeçler sunuldu ve bu katılımcıların çokça ilgisini çekti. Tuba Parlak, başörtülülerin bu ülkenin asli unsuru olup, diğerlerinin sahip olduğu tüm haklardan yararlanma hakkına sahip olduğunu vurguladı. Başörtüsü yasağının halen devam ettiği ifade edildi. KPSS’yi kazanan imam hatip mezunu iki gencin, ÖSYM tarafından Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne yerleştirildikleri halde, yetkililerin, 'Siz imam hatip mezunusunuz, biz sadece teknik lise mezunlarını alıyoruz' açıklamasıyla göreve başlatılmadığına dikkat çekildi.
Ülke gündemiyle ilgili olayların da değerlendirildiği açıklamada, Kürt sorununun silahla çözülmeye çalışılmasının yanlışlığına, PKK, Ergenekon ve Uluslararsı Organizasyonun eylem birlikteliğine dikkat çekildi. Hukuk sistemini ele geçirmiş jakoben bürokratik egemenliğin değişmesi gerektiğine, Gazze’ye ve Filistinlilere zulüm uygulayan işgalci İsrail Devletinin son olaylardaki hadsizliğinin bedelini uluslar arası camiaya ve mağdurlara ödemesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Açıklamanın sonuna doğru, Türkiye'de insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün ve herkes için adaletin gerçekleşmesi için öncelikle mevcut anayasanın değişmesi, her kesimin kendisini ait hissedebileceği,sonradan sorunlara kaynaklık etmeyecek bir sivil anayasanın hazırlanması gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca açıklama sırasında; ”Zulüm Bitene Kadar”, ”Beni Duymayana Ahım Var”, ”Sessiz Kalma Zulüm Alışkanlık Yapar”, “Başörtüsüz Asla”, “Başörtüsü Ögürlüktür”, “Savaşa Hayır Çocuklar Ölmesin” vb dövizler taşındı.
