Başbakan Davutoğlu: Saldırıyı PKK mensuplarıyla YPG'li bir kişi gerçekleştirdi

Başbakan Davutoğlu: Saldırıyı PKK mensuplarıyla YPG'li bir kişi gerçekleştirdi

Başbakan Davutoğlu, "Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nda açıklama yaptı. 

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de Silahlı Kuvvetlerimizde şerefli bir görev yürütmekte olan asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimize bir kez daha taziyelerimi ifade ediyorum. Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Saldırganın kimliği belli oldu

Başbakan Davutoğlu terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliğini de açıkladı. Davutoğlu şunları söyledi:

"Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir. Hepimizin asli görevi, milletimize ve tarihe karşı sorumluluk hissettiğimiz ana vazifemiz; bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü koruyarak bu ateş çemberinin içerisinde varlığını sürdürmesi, güçlenmesi ve bütün bu zorluklarla mücadele edecek kudrete erişmesidir. İkinci çağrım, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarınadır. Terör karşısında, kaynağı ne olursa olsun, piyonu kim olursa olsun, omuz omuza vermeliyiz."

"TBMM  oturumlarına ara vermeyecektir"

"Dün bu terör saldırısı Meclisimize çok yakın bir yerde olmuş olmasına rağmen Meclisimizin çalışmalarını sürdürmüş olması takdire bence şayan bir gelişmedir" diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Grup Başkanvekillerimizle istişare ettiğimizde de kendilerine şu talimatı vermiştim: Tam da terör odaklarının temel hedefi siyasi hayatı, sosyal hayatı dumura uğratmak, yavaşlatmak, durdurmaktır. Her ne suretle olursa olsun kendisine TBMM milletimizin tevdi ettiği görevi yerine getirmek üzere oturumlarına ara vermeyecektir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.