'Başarı onların sorumluluğu benim'

'Başarı onların sorumluluğu benim'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, tarım sektörünün başarısının öznesinin çiftçi, üretici ve Bakanlığın çalışanları olduğunu belirterek, "Başarı onlarındır, sorumluluğu da benimdir" dedi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 66. Kuruluş Yıl dönümü ve Geleneksel Ödül Töreni Bakan Eker'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, törende yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde özel sektörün tarıma 63 milyar lira sabit sermaye yatırımı yaptığını, aynı dönemde tarım ve gıda sektörüne toplam 6,6 milyar dolar da doğrudan yabancı sermaye girişi olduğunu belirtti.

Eker, şunları kaydetti:

"Türkiye'de tarım sektörünün kronik meselelerini temel problemlerini çözme konusunda Allah'ın izniyle alnımızın akıyla, projeleri hayata geçirmek suretiyle değerli mesafeler kat ettik. Hala kat edeceğimiz yol var. İnşallah bundan sonra kurulacak olan hükümette gelecek arkadaşlar da bu projeleri devam ettirirler, daha iyi noktalara taşırlar, temennimiz budur. Bunun sorumluluğu bana aittir, ben bunun hepsinin, bu sürenin bütün hesabını tarih önünde, millet önünde vermeye hazırım. Başarının öznesi Türkiye'nin çiftçisidir, üreticisidir, bakanlıktaki 60 bin civarındaki işçisi, memuru, çalışanıdır. Başarı onlarındır, sorumluluğu da benimdir. Ben bunun, bu projelerin, bu politika ve stratejinin hesabını tarih önünde Allah'ın izniyle veririm. Allah millete zeval vermesin."

AA muhabiri Gönültaş’a ödül

Törende, AA muhabiri Bahattin Gönültaş, “Gıda fiyatlarında aracı etkisi” başlıklı haberi ile "Yazılı Basın" dalında ödül aldı. Gönültaş'a plaketini Bakan Eker verdi. 

Diğer ödül alanlar da şöyle: 

"Tarımsal finansman dalında, Akbank AŞ Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Denizbank AŞ Genel Müdürü Hakan Ateş, Finansbank AŞ Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, İşbank AŞ Genel Müdürü Adnan Bali, Şekerbank AŞ Genel Müdürü Halit Yıldız, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Yapı Kredi AŞ Genel Müdürü Faik Açıkalın, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen; "Tarımsal Sanayi" dalında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, "Tarımsal Kooperatifçilik" dalında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan Güvendi, Tarımsal Araştırma ve Geliştirme dalında Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer ve TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden,  "Hayvancılığı geliştirme" dalında Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Özden ödüle layık görüldü.

Meslekte 25 yılını dolduran dernek üyelerine de plaketleri takdim edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.