Barla'da Diriliş tiyatrosu Bingöl'de sergilendi

Barla'da Diriliş tiyatrosu Bingöl'de sergilendi

Asrımızın büyük alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 51. yıldönümü münasebetiyle Bingöl Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 'Barla'da Diriliş' adlı tiyatro oyununu Bingöllülerle buluşturdu.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda sahnelenen tiyatro oyunu, iki seans halinde sahnelendi.

Yavuz Bahadıroğlu'nun "Barla'da Diriliş" isimli romanından uyarlanan ve senaryosu oyuncu ve senarist Kenan Korkmaz tarafından yazılan, iki perdelik tiyatro oyunu yaklaşık iki saat sürdü. Barla'da Diriliş" tiyatrosunda 'Üstad' karekterini canlandıran oyuncu Seyfullah Kartal, Üstad'ına karekterini oynamanın çok ağır bir sorumluluğu olduğunu belirterek, üstadın hayatından çok etkilendiğini ifade etti.

Kartal, "Üstadın hayatıma çok olumlu etkileri oldu.Üstad'ı lise yıllarından belli biliyorduk, tanıyorduk. Evimizde risale anlamında kitaplarımız vardı. Ancak o dönemler üstadın değerinin farkında değildik. Şimdi çok daha değerli, çok daha kıymetli görünüyor. Yaşadıkça, oynadıkça, tanıdıkça olayı veya insanı onu daha çok seversiniz. Onunla ilgili sevginiz muhabbetiniz daha bir artar. Nurdan yansıyan ışıkları, ufakta olsa elimizden geldiğince bir ayna tutup, insanları aydınlatmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Nurun pervanesi olmak isteriz" dedi.

Senaristliğini Kenan Korkmaz'ın yazdığı oyunda, Bediüzzaman Sad Nursi'nin Barla kasabasına sürgün edilişi ve bu süreç içerisinde yaşadıkları çarpıcı bir anlatımla sahneye taşındı. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatro gösterisine, Bingöl Belediyesi Başkanı Serdar Atalay, Ak Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yeni Şafak

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri