Balıkçıların yüzü hamsi ile gülüyor

Balıkçıların yüzü hamsi ile gülüyor

Kastamonu'ya bağlı Abana ve İnebolu ilçelerinde avlanmak için denizlere açılan balıkçılar ağlarında tonlarca hamsi ile dönüyor.

Karadeniz'de yaklaşık 170 kilometrelik sahil şeridine sahip Kastamonu'da yaşanan hamsi bereketi, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Abana ve İnebolu ilçeleri açıklarında avlanan balıkçılar, teknelerindeki tonlarca hamsi ile Evrenye Köyü Balıkçı Barınağı'na döndü.

Burada kasa ve tanklara yüklenen hamsiler, kamyonlarla yem fabrikaları ve tezgahlara ulaştırılmak üzere farklı illere gönderildi.

Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın, 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek avlanmaya başlayan balıkçıların palamutta bolluk yaşadığını hatırlattı. 

Son günlerde ise Karadeniz'de hamsi bereketi olduğuna işaret eden Akın, bu durumun balıkçıların yanı sıra tüketicileri de sevindirdiğini vurguladı.

"15 gün içinde bu yoğunluğun kıyılarımızda sürmesini bekliyoruz" 

Son 15 günde Evrenye'de balıkçılık açısından hareketli günler geçirdiklerini belirten Akın, "Bu süreçte fabrikalara bin 500 ile 2 bin ton civarında hamsi nakli gerçekleştirdik. Tüketicilere ulaştırılmak üzere de 7-8 bin kasa hamsi barınağımızdan balık hallerine sevk edildi. Önümüzdeki 15 gün içinde bu yoğunluğun kıyılarımızda sürmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Akın, çinekop ve istavritin de ağlara takıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Son haftalarda palamudun sularımızdan çıkmasıyla Karadeniz'da sularımıza inen hamsi, bol şekilde ağlara takılıyor. Çinekop ve istavrit avında da aynı şekilde hareket var. Sezonun bu şekilde bereketli geçmesini umut ediyoruz. Önümüzdeki 15 gün içinde hamsi, Gürcistan'a geçişini sağlayarak sularımızı terk edecek. Dolayısıyla av da Gürcistan bölgesinde devam edecek."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.