Balık fiyatları düştü

Balık fiyatları düştü

Son günlerde balıkçılar denizden bol miktarda balıkla dönünce, fiyatlarda düştü.

Balıkçılar, “Havaların düzelmesiyle birlikte balıkçı teknelerinin denize açılmasıyla tutulan bol miktardaki balık tezgahlarda yerini aldı ve fiyatlarda yüzde elli ile altmış oranında düştü” dedi. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Balık Pazarı’nda balıkçılık yapan İsmail Mahmut, balığın ucuz almasının kendilerine de yaradığını söyledi. İsmail Mahmut, “Biz balıkçı esnafı olarak halkımızın ucuz ve bol balık yemesinden yanayız. Balık az olunca fiyatı da yüksek oluyor. Balık artında bize düşük fiyattan geliyor. Biz de daha ucuz satıyoruz” diye konuştu.

Çerkezköy Balıkçı Pazarı'nda, Karadeniz hamsisi kilogramı 7-10 TL’den satılıyor. İstavrit kilogramı 10-12 TL, levrek tane 5-7 TL, ithal buzhane palamut tane 2,5 TL’den mezgit kilogramı 12-15 TL, Karadeniz palamut tane 5-7 TL, çupra da tane 5-6 TL'den satılıyor.

TEZGAHLAR BALIK DOLDU!

Balık Pazarı esnafından Yaşar Balıkçılık Satış Müdürü Dursun Akkurt ise, “Tezgahlara çok balık gelmesiyle de fiyatların düşmesi bizler kadar olduğu gibi vatandaşların da yüzünü güldürdü. Fiyatların düşmesiyle birlikte tezgahlarımızda şenlenmeye başladı. Önümüzdeki günlerde de her cins balık bol miktarda tezgahlarda yerini alır” dedi. Balıkçı Cenk Diş de, “Balık mevsimi açıldığında bu sezon balığın bol olacağını ve herkesin bol balık yiyeceğini söylemiştik. Ama bir ara havalar kötü gidince balıkta düşüş oldu bu da tabii fiyatlara yansıdı. Son günlerde balık bollaştı fiyatlar yüzde 50 düştü. Özellikle bu mevsimde hamsi tam lezzetinde ve iri oluyor. Vatandaşlarımızın bol bol hamsi yemesini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.