Balığın azlığı fiyatlara yansıdı

Balığın azlığı fiyatlara yansıdı

Bilecik'te geçen hafta kilosu 10 TL’ye tezgahlarda satılan hamsi fiyatının 15 TL'ye yükselmesine vatandaşlar tepkili. Balığın azlığı fiyatlara yansıdı

Kışın vazgeçilmezi, yararlarını saymakla bitiremeyeceğimiz balığın fiyatlarının el yakmasından sonra karın yağması beklendi. Kar yağdığında balığın bollaşması ve fiyatların düşmesi beklenirken, fiyatların yükselmesi vatandaşlarının tepkilerine neden oldu.

Aşırı lodos ve sert hava koşulları yüzünden balıkçıların denize açılamadığını bu yüzden fiyatların arttığını söyleyen Acar Balıkçılık sahibi Batuhan Acar, “Balık satışlarımız fiyatlardan dolayı düştü tabi. Aslında karın yağması balık için çok iyi bir durumda olması beklenirken aşırı lodos ve sert hava koşulları yüzünden balıkçıların denize fazla açılamadı. Bu sebepten az balık çıkınca ve talep fazla olunca fiyatlar yükseldi. Lodos durulsa denizlere açılınırsa balık bollaşır, fiyatlar düşer. Bizler de bunu dört gözle bekliyoruz. Balık tezgahlarının en ucuzu, ailelerin vazgeçilmezi hamsinin kilosu 15 lira, istavrit 15 TL, çinekop 35 TL’ye çıktı, barbun ise 40 liradan satılıyor. Bu hafta müşterilerimiz tezgahlara geldiğinde fiyatlardan dolayı biraz şaşkınlık yaşayarak, fiyatlara tepki de gösterdiler” dedi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.