Bakliyatları sanat eserine dönüştürüyor

Bakliyatları sanat eserine dönüştürüyor

Gaziantep'te yaşayan Gülçin Sökücü, bakliyatlar, Antep fıstığı kabuğu ve bazı kurutmalık gıdaları mozaik sanatıyla buluşturuyor.

Boş vakitlerini mozaik sanatına ayırdığını dile getiren Sökücü, "Bu iş çok zevkli ve insanı rahatlatıyor. Yaklaşık 9 yıldır el sanatlarıyla uğraşıyorum. Bir süre önce doktor olan eşimin insan vücudundan çıkardığı taşlarla mozaik yapmıştım. Şimdi ise çeşitli bakliyat ve gıdaları mozaik sanatıyla buluşturdum" dedi.

Çalışmalarını tuval üzerine yaptığını dile getiren Sökücü, eserlerini önümüzdeki günlerde sergilemeyi planladığını belirtti.

Kentteki Zeugma Mozaik Müzesi'nin büyük bir değer olduğunun altını çizen Sökücü, şöyle konuştu:

"Mozaik, bu topraklarda binlerce yıl önce vardı. Günümüzde farklı tekniklerle yaşatılmaya çalışılıyor. Ben de elimden geldiğince farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Bu kapsamda yaptığım Çingene kızı tasarımımda dövme, mercimek, menengiç, pirinç, nohut kullandım. Yine Türk bayrağının olduğu mozaikte kurutmalık kırmızı biberden faydalandım. Gıdaların bozulmaması için tarım ilaçlarından yararlandım."

Sökücü, mozaik ve mutfak kültürünün Gaziantep turizmi için çok önemli olduğuna işaret etti.

Bu değerleri sanatla birleştirmeyi hedeflediğini anlatan Sökücü, "Gıdalar rengarenk olduğu için mozaik sanatı yaparken hiç zorlanmadım. Boya yerine bu ürünleri tercih ettim. İnşallah daha farklı çalışmalarla sanatseverlerin karşısına çıkmak istiyorum" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.