Bahçeli, Erdoğan, Akpınar ve Gezen dedi Said Nursi'nin edep uyarısını hatırlattı

Bahçeli, Erdoğan, Akpınar ve Gezen dedi Said Nursi'nin edep uyarısını hatırlattı

Milli Gazete yazarı Burhan Bozgeyik, üslup uyarısında bulundu

Risale Haber-Haber Merkezi

Türkiye'nin yeni bir seçim havasına girdiğini hatırlatan Burhan Bozgeyik, kullanılan üsluba dikkat çekti. 

Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isimlerini zikreden Bozgeyik, “birleştirici üslup”a olan ihtiyaca vurgu yaptı.

Metin Akpınar’la Müjdat Gezen’in üslûbunu eleştiren Bozgeyik, Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk’ün sarf ettiği, “Türbanı fahişeler takardı” ifadesini kamuoyunun takdirine havale ettiğini söyledi.

Ülkemizin bu tarz ısırıcı üsluplar itibarıyla 1908’deki İkinci Meşrutiyet’in ilanından sonraki siyâsî atmosferi andırdığını ifade eden Bozgeyik, Mehmet Âkif ve Bediüzzaman'dan örnek verdi.

Bediüzzaman'dan gazetecilere, yazarlara uyarı

Bozgeyik yazısını şöyle sürdürdü:

"İşte o hayhuylu günde, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, yazdığı makalelerde, “Edibler edepli olmalı, hem de edeb-i İslâmiyye ile müteeddip olmalı” diyerek gazetecilerin, yazarların üsluplarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyordu.

İktidarın icraatları ve bu arada hem iktidardaki partinin, hem icranın başı Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözleri ve icraatları elbette tenkit edilebilir. Ancak bu, kırıcı, ısırıcı, incitici, hele hele hakâret tarzında olmamalıdır. Aynı tavır, iktidar mensuplarından, Sayın Cumhurbaşkanı’ndan ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı müdafaa eden kalemlerden de beklenilir.

Hepimiz bu ülke gemisinin yolcularıyız. Bu vatan hepimizin. Allah muhafaza ülkemize bir zarar erişse bundan hepimiz zarar görürüz. Onun için “aman dikkat!” diyoruz. Lütfen birliğimizi, sevgimizi zedeleyici üsluplardan ve tavırlardan kaçınalım.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum