​Bağışlanan kanın yarın bize de can olabilir bilinciyle hareket edilmesi gerekir

​Bağışlanan kanın yarın bize de can olabilir bilinciyle hareket edilmesi gerekir

​Malatya’da "iyilik kanımızda var" sloganıyla; ÖNDER, Din Öğretimi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay iş birliği ile başlatılan plazma kan bağışı, yoğun ilgi görüyor.

Turgut Özal Kız Anadolu İmam Lisesinde yapılan kan bağışına; Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erhan Pelitoğlu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Murat Kartakgül ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, okul idarecileri öğretmenleri ve veliler katıldı.

Başlatılan kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erhan Pelitoğlu, tüm dünyanın pandemi sürecinden geçtiğini hatırlatarak, "Bizde ülke olarak etkisini hala hissetmekteyiz. İnşallah bu sıkıntılı sürecin geçeceğine inanıyoruz. Nitekim aşı ile ilgili müjdeli haberleri duyuyoruz ve bu yönde de ülkemize gelecek aşıyı bekliyoruz. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen sene de ÖNDER derneğimizle beraber böyle girişimde bulunmuştuk. Bu sene de geçen haftadan itibaren ÖNDER, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Kızılay’ın iştirakıyla İmam Hatip okullarımızda ‘iyilik kanımızda var’ sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattık. İnşallah hayırlara vesile olur." temennisinde bulundu.

"Her zaman için kan lazımdır ama pandemi sürecinde daha çok kan bağışına ihtiyaç var"

Malatya’da ihtiyaç duyulan kanı toplamak için İmam Hatip Okullarında böyle bir kampanya başlattıklarını kaydeden Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Murat Kartakgül, şöyle devam etti:

Malatya merkezde 9 okulumuz kan bağışı kampanyasına destek veriyor. Bugün Turgut Özal Kız İmam Hatip Lisesindeyiz. İnşallah burada yeteri kadar bağış yapılır. Her zaman için kan lazımdır ama pandemi sürecinde daha çok kan bağışına ihtiyaç var. Çünkü bu ortamda insanlar zaruret dışında pek dışarıya çıkamıyor. Kanda her zaman lazım olacak şekilde bulundurulması gerekiyor. İnşallah ihtiyaç duyulan kan fazlasıyla toplanır. Bugün başkasına ama yarın bize de lazım olabilir. Bu düşünceyle hareket edilmesi gerekir çünkü bugün bağışladığımız kan yarın bize can olabilir. Herkesin kan ve ilik bağışında bulunması toplumsal birliktelik açısından çok iyi olacaktır.

"Amaç toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak ve kan bağışı teşvikini sağlamak"

İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, Kızılay’ın kan stoklarının azalmasıyla birlikte "iyilik kanımızda var" sloganıyla kendilerinin de Malatya’da 9 okul ile iş birliği içerisinde kampanyaya destek olduklarını belirtti.

Taşkesen, "Buradaki amaç toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak ve kan bağışı teşvikini sağlamak. Nihayetinde bir hastaya kan lazım olduğu zaman, kanın acil tedarik edilmesi lazım. Bu mana da stoklarımızın da dolu olması gerekiyor. Malum salgın sürecinde olduğumuzdan dolayı insanlar kan vermekten imtina ediyorlar. Dolayısıyla Kızılay’ın kan stokları haliyle azalıyor. Bizde duyarlılık oluşturma adına ve Kızılay’ın kan stoklarını arttırmaya yönelik bugün ÖNDER, Din Öğretimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bugün Turgut Özal Kız Anadolu İmam Lisesinde bu organizasyonu yürütüyoruz. İnanıyorum ki; bu çağrıya Malatya’mızda ciddi bir karşılık verilir ve okullarımızda ciddi bir kan bağışı yapılır. Burada yapılacak bağışlar, Malatya’da ve bölgemizdeki hastalara kullanılacaktır. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık bekliyorum. İnşallah bir an önce ihtiyaç duyulan bağış karşılanır." diye kaydetti.

"Okullarımızda trend gittikçe yükseliyor"

Kan bağışı kampanyasının geçen hafta başladığını anımsatan Taşkesen, sırasıyla diğer imam hatip liselerinde devam edeceğini belirtti.

Şimdi ye kadar 2 okulumuzda 70 plazma bağışı toplandı. Her bir okulumuzda gittikçe trend yükseliyor. Bugün ki yapılacak bağışın daha yükseleceğini umuyorum. İnşallah sonraki okullarda da artarak devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

Okul Müdürü Nurhan Bilici’de "Mahallemizde; velilerimizle, öğretmenlerimizle ve komşu okullarla irtibata geçerek, kan bağışı kampanyasının tanıtımını yaptık. Özellikle muhtarımız mahalle camilerimizde ve Cuma vaazında duyurusunu yaptırdı. İnşallah talep çok fazla olur. Bizde bu Pandemi sürecinde ihtiyaç konusunda bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Plazma bağışında bulunmak için geldiğini ancak plazmanın kendisinden alınmayacağı ilettiklerini söyleyen Zeynep Nilhan Çağırman, kendisinin de tam kan bağışında bulunacağını söyledi.

Çağırman, "Kan bağışı çok önemli. Bir insanın ihtiyacının olduğunu düşünerek hareket edilmesi gerekir. Bende bu düşünceyle geldim inşallah yardımımız birilerine dokunur." dileğinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.