Baba (The Godfather) filmlerinin yönetmeni Coppola: Kim bu güzel İslam dinini bilirse

Baba (The Godfather) filmlerinin yönetmeni Coppola: Kim bu güzel İslam dinini bilirse

Baba (The Godfather) filmlerinin yönetmeni Francis Ford Coppola'nın, 2015 senesinde yaptığı bir konuşmada Fatiha suresini anlatıyor

Fatiha Suresi'nin mealini yorumuyla birlikte veren İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinde Allah'ın rahmeti ve merhametinin büyük olduğunu belirtiyor.

"Dünyadaki sorunlar yürek burkuyor. Evet yürek burkuyor ancak eğer Kur'an-ı biliyorsanız; Kur'an'ın ilk sözleri şu şekildedir:

"Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla. Tüm övgüler ve minnet O'nadır. O ki tüm varlık dünyalarının / alemlerin Rabbi'dir. O ki Rahman'dır Rahim'dir. Hesap gününün sahibidir."

Bu ayetlere göre merhametlilik ve rahmet ilk sayfada iki kez tekrar ediliyor.

"Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola ilet. Nimet verdiklerinin yoluna, gazab(ın)a uğrayanların ve sapkınlarınkine değil."

Bu sebeple kim bu güzel dini bilirse, hatta öyle güzel ki 13. yüzyıl medeniyetin zirvesiydi. Bize matematiğini ve bilimi veren Arap medeniyetinin... Herkes bilir ki bu dinin kökenindeki en önemli iki kelime şunlardır. Allah rahmandır ve rahimdir. Biz o Allah'a inanıyoruz ki bizi bu dünyadaki anlamsızlıktan ve insanlara acı veren korkunç şeylerden kurtarsın. Çünkü O Rahman'dır, O Rahim'dir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum