Bâb-ı Şefkat Dergisi’nin 3. Sayısı Okuyucusuyla Buluştu!

Bâb-ı Şefkat Dergisi’nin 3. Sayısı Okuyucusuyla Buluştu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığı’nın çıkarmış olduğu Bâb-ı Şefkat dergisi, zengin içerikli 3. sayısıyla gündemdeki yerini almış bulunuyor.

Risale Haber - Haber Merkezi

Dergiye ek olarak verilen Darülaceze’nin kurucusu Cennetmekân Sultan Abdülhamid’in şeyhi ve mürşidi Ebu Şamat’a gönderdiği Kudüs mektubu çok tartışılacak gibi görünüyor.

Derginin protokol yazıları ülkemizde aile, sevgi ve şefkat konularında insanlığa evrensel bir vizyon sunduğumuzu gösteriyor.
Darülaceze İdare Meclisi Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yazdığı önsözde hep birlikte büyük bir aile olmanın ulviliğine dikkatlerimizi çekiyor.

Darülaceze İdare Meclisi İkinci Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, insan eskise bile sevgi noktasında yaşlanmadığına vurgu yapıyor.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan edebî kalemiyle bizleri şefkat medeniyetinin sıcak kollarında gezdirip bunun Darülaceze özelinde nasılda neşvünema bulduğunu gösteriyor.

Derginin Genel Yayın Koordinatörü Nevzat Özkaya, Darülaceze’de gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin ve anlamlı ziyaretlerin resmini çekiyor.

Dergi aynı zamanda muhtelif makalelerle zengin bir içeriğe sahip bulunuyor.
Prof. Dr. İskender Pala, “Bizim Yunûs” başlıklı yazısıyla İlahi aşkın simgelerinden Yunus Emre üzerinde durarak okuyucuya şiir lezzetini ve aşk şerbetinin iksirini anlatıyor.

Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Zehra Sevingen Sağır, geleneğimizde âlime ilmi için, büyüğe de yaşı için ihtiram edildiğini belirtip bize örf ve adetlerimizi hatırlatıyor.

Uygulamalı Gerontolog Dr. Şerif Esendemir, “Kıdemliler İçin Sürdürülebilirlik Politikası” başlıklı yazısında yaşlılar için mekân ve elbise tasarımının sürdürülebilirliği noktasında bizi evrensel bir ekolojik vatandaşlık duyarlılığına davet ediyor.
Hülya Göksu yazısında içinde bulunduğumuz ramazan ayının Darülaceze’deki muhteşem atmosferine bizi sokarken, Selda Taş ise 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda düzenlenen “Huzurlu Sesler Yarışması”na katılan Darülaceze sakinlerinden Hasan Gülbüz’ün Darülaceze’de sağlık ve huzuru bulmasını yaptığı mülakatla kanıtlıyor.
Darülaceze Gönüllüsü Rabia Christine Brodbeck, yaratılana hizmet etmenin Yaratan’a hizmet anlamına geldiğinin önemine değiniyor.

Yazar Yosuf Tosun, Darülaceze’nin kurucusu Sultan Abdülhamid’in Kudüs’e bakışını vererek adeta yukarıda bahsedilen mektubun arka planını sunuyor.

Sonuç olarak dergi, “Minnet Duyguları” ve “Darülaceze’ye Yolu Düşen Ünlüler” gibi alıntı yazılarıyla, İlhan Yardımcı’nın kaleminden “Millî ve Mistik Folklorümüz” başlıklı özgün bir makalesiyle, “Babam Aldülhamid” başlıklı bir kitap tanıtımıyla, Darülaceze kültürel faaliyetleriyle, basında çıkan Darülaceze’yle ilgili haberlerle ve ziyaretçi mektuplarıyla sosyal ve kültürel hayatımıza ışık tutuyor.