Ayda 140 dolarla dünyayı geziyor

Ayda 140 dolarla dünyayı geziyor

Evinde misafir ettiği kişilerin hikayelerinden etkilenerek dünya seyahatine çıkan gezgin Özdemir, pek çok işte çalışarak aylık kazandığı ortalama 140 dolarla dünyayı geziyor.

Evinde misafir ettiği kişilerin hikayelerinden etkilenerek dünya seyahatine çıkan gezgin Kutluhan Özdemir, çiftçilikten boyacılığa, çevirmenlikten at bakıcılığına kadar pek çok işte çalışarak aylık kazandığı ortalama 140 dolarla dünyayı geziyor.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite okumak için gittiği İstanbul'da, öğrenci evinin bir odasını gezginlere ayırdığını ve onların hikayelerini dinlediğini anlattı.

Hikayelerden etkilenerek her şeyi bırakıp dünyayı gezme kararı aldığını belirten Özdemir, bu uzun soluklu seyahat için karavan olarak kullandığı eski minibüsünü sattığını ifade etti. Dünya seyahatinin ilk durağı Brezilya'ya geçen yıl nisan ayında gittiğini söyleyen Özdemir, oradan da Bolivya, Paraguay, Uruguay ve Arjantin'e geçtiğini ve bugüne kadar 30'a yakın ülke gezdiğini ifade etti.

"Yeri geldi, taş taşıdım"

Dünya seyahatine çıkmadan önce Türkiye'de kurduğu iki şirketin battığını anlatan Özdemir, gittiği bazı ülkelerde para kazanmak için yeri geldiğinde taş taşıdığını belirtti.

Özdemir, "Ayda ortalama 140 dolarla seyahat ediyorum ve onu da kendim kazanıyorum. Brezilya, Arjantin, Bolivya, Paraguay ve Uruguay'da hostel resepsiyonistliği, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca özel ders verip çeviri, tarlada çalışıp boya badana işi, peynir ve dondurma, at bakıcılığı, web tasarımı ile doğal materyallerle evler yaparak ve doğal ve sürdürülebilir tarım çiftliklerinde çalışarak para kazandım" diye konuştu.

Böyle bir seyahat için gereken en önemli şeyin cesaret ve sabır olduğunu vurgulayan Özdemir, bunlara sahip olduktan sonra başka hiçbir şeye gerek kalmadığını söyledi.

Gezi serüvenini kitaplaştıracak

Şu anda Uruguay'da yaşayan Özdemir, seyahatlerinde büyük şehirlerden ziyade, kırsal bölgeleri, iş bulmada sıkıntı yaşamayacağı, hava şartlarının zor olmadığı yerleri tercih ettiğini belirtti.

Ulaşımını otostop çekerek veya trenle sağladığını anlatan Özdemir, seyahatlerini anlattığı bir kitap yazacağını da söyledi. Özdemir, "Kitabı, günü gününe yazıyorum. Bu gezinin amaçlarından birisi de hepimizin hayali olan dünyayı gezme fikrinin, aslında sanıldığı kadar zor ve maddiyata bağlı olmadığını göstermek" dedi.

Hayatının bu seyahat üzerine kurulu olduğunu ifade eden Özdemir, gelecek planları yaparak anı kaçırmak istemediğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.