Ayasofya baş imamının Said Nursi mesajı İsmail Saymaz'a da dert oldu

Ayasofya baş imamının Said Nursi mesajı İsmail Saymaz'a da dert oldu

Saymaz'a göre, Prof. Mehmet Boynukalın Hoca Said Nursi'yi de andı ama 10 Kasım'ı boş geçti!

RİSALEHABER

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın içlerinde Said Nursi'nin de olduğu bir çok kişiyi andığını ama Atatürk'ü anmadığını söyledi.

Boynukalın'ın en son Twitter'da, "Büyük alim" dediği Said-i Nursi'yi andığını belirten Saymaz, "Rahmet dilediklerine Sultan 2. Abdülhamit'i ve İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif'i ekledi. Boynukalın'ın yad ettiği başkaları da var. İskenderpaşa Tarikatı'nın şeyhlerinden Esat Coşan, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna, Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan, ABD'li siyah Müslümanların lideri Malcolm-X, Fatih Camisi'nde 1980 yılında öldürülen Metin Yüksel, İstiklal Mahkemesinde idam edilen İskilipli Atıf Hoca. Yalnızca 10 Kasım'ı boş geçti" dedi.

Atatürk'ü anmak mecburi mi?

Zikredilen isimler suçluymuş, Atatürk'ü anmak mecburiymiş gibi bir dil kullanan Saymaz, KRT televizyonunda da aynı üslubunu sürdürdü.

Prof. Boynukalın'ın Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin vefat yıldönümündeki "anma mesajını" tekrar gündeme getiren Saymaz, "Said Nursi'nin kitaplarını Diyanet basıyor. Said Nursi'nin bulunduğu köyün ismi de değiştirildi. Dolayısıyla AK Parti tarafında Said Nursi'ye hürmet ilk kez gösteriliyor değil" şeklinde konuştu.

Şimşirgil'in de zoruna gitmişti

Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın Said Nursi'yi anma mesajı tarihçi Ahmet Şimşirgil'in de zoruna gitmişti. Boynukalın Hoca, Şimşirgil'e de cevap vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum