Ayasofya imamı Boynukalın'dan Şimşirgil'e Said Nursi ve Abdülhamid cevabı

Ayasofya imamı Boynukalın'dan Şimşirgil'e Said Nursi ve Abdülhamid cevabı

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın, önce Haşr Suresi'nin 10. ayet mealini hatırlattı sonra da...

RİSALEHABER

Said Nursi'ye vefat yıldönümünde rahmet dilediği için tarihçi Prof. Ahmet Şimşirgil'in eleştirilerine maruz kalan Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Mehmet Boynukalın cevap verdi. 

Önce Haşr Suresi'nin 10. ayet mealini hatırlatan Boynukalın, "Bizden önce vefat etmiş müminlere karşı tavrımız bir önceki mesajımda yer alan ayeti kerimeden mülhemdir" dedi.

Boynukalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların ardından gelenler de “Ey rabbimiz” derler, “Bizi ve bizden önceki iman etmiş kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde iman edenlere karşı kötü bir düşünce ve duyguya yer bırakma. Rabbimiz! Kuşkusuz sen çok şefkatlisin, çok merhametlisin.” (Haşr suresi 10)

Bizden önce vefat etmiş müminlere karşı tavrımız bir önceki mesajımda yer alan ayeti kerimeden mülhemdir. Müminler, alimler bizim kardeşlerimiz ve büyüklerimizdir. Onları kusurlarıyla birlikte kabul eder, yaptıkları iyilik ve güzellikler için rahmet okur; yanlışlarının affı için

Rabbimize dua ederiz. Bizlerin de kusurları olabileceğini unutmayız. Bir alimin, müminin arkasından rahmet okumak onun her dediğini doğru kabul etmek anlamına gelmez. Allah Abdülhamid-i Sani, Mehmet Âkif ve Said Nursi'ye ve cümle mümin kullarına rahmet eylesin.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum