Avukatlardan HDP'li Ersoy'a tepki: Dini değerlere saygılı ol

Avukatlardan HDP'li Ersoy'a tepki: Dini değerlere saygılı ol

Şanlıurfa Barosu avukatları Müslümanlarına inancına hakaret eden HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'a tepki gösterdi.

HDP'li Oya Ersoy'un TBMM Genel Kurulu'nda "Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz; çünkü sizler 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz" sözlerine tepkiler sürüyor.

Şanlıurfa Barosu avukatları Ömer Yetim, Nurullah Küçükoğlu, Mehmet Günak, Ahmet Yalçın ve Aziz Baydilli yaptıkları ortak açıklamada Ersoy'un "dini değerleri tartışmasız bir biçimde alenen aşağıladığı"na dikkat çekti.

Bu sözlerine ahlaken ve siyaseten kabul edilebilir olmadığının burgulandığıaçıklamada, "Burada üzülerek belirtmemiz gerekir ki; bugün kimi çevrelerin geçmişte toplumun bir kesiminin benimsediği dini değerlerle ilgili bazı hukuksuzlukların yaşanmasına neden olduklarından bahisle bu konuda özeleştiride dahi bulunurken, adı geçen kişi ve benzeri zihniyet sahiplerinin adeta 'nasıl olsa konjonktür gereği bize oy veren seçmen ne dersek diyelim yine bize oy verecektir.' anlayışıyla bu ifadeleri söyleyebildikleri sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Aksi halde normal şartlarda bir milletvekilinin bu şekilde beyanlarda bulunabilmesi siyaseten çok mümkün görünmemektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Ersoy'un sözleri kınanırken dini değerlere saygılı davranmaya davet edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.