Ateiste dua edince ortalık karıştı

Ateiste dua edince ortalık karıştı

Dünyaca tanınmış din eleştirmeni ve ateist Richard Dawkins geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirmişti.

Risale Haber - Haber Merkezi

İngiliz Kilisesi, geçtiğimiz hafta Avustralya'da kalp krizi geçiren dünyanın en tanınmış ateistlerinden Richard Dawkins için sosyal medya sitesi twitter üzerinden dua paylaşınca ortalık karıştı.

Richard Dawkins

Kiliseye ait Twitter hesabından "Dualar Dawkins ve ailesi için" şeklinde paylaşılan not ilginç bir tartışmayı da başlatmış oldu. Yapılan paylaşımın ardından sosyal medya kullanıcıları kilisenin ünlü ateistle alay edip etmediğini sorguladı. 

Sosyal medyada oluşan tepkiler üzerine kilisenin web sayfasından yapılan açıklamada ilgili paylaşımın basit bir duadan ibaret olduğu belirtildi. Habertürk haberine göre, yapılan açıklamada ‘‘Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Kilisenin son aylarda Paris olaylarından sonra ve Kraliçe Majesteleri’nin 90. yaş gününde olduğu gibi paylaştığı birçok dua mesajı tweet akışında yer almıştır” denildi.

Evrim biyoloğu İngiliz profesör Richard Dawkins 28 Şubat'ta Sydney Opera House'ta konferans vermek üzere Avustralya’da bulunuyordu. Geçirdiği kalp krizinin ardından Sydney Opera House’tan yapılan açıklamada Dawkins’in iyileşme sürecinde olduğu duyuruldu.

ATEİSTE DUA EDİLİR Mİ?

İlgili durum İslamiyet açısından değerlendirildiğinde "bir ateist için dua edilir mi?" sorusu akla geliyor. İslamiyete göre hayatta olan gayr-i müslimlerin ve küfür üzere olanların hidayete ermeleri için dua edilebilir. Bunun İslam tarihinde örnekleri mevcuttur. 

Fakat küfür üzere ölmüş bir kimse için mağfiret dilemek, affedilmesini istemek Kur'an-ı Kerim'de ayet ile yasaklanmıştır. 

İlgili Bazı Ayetler:

"Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme, farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah'ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez." (Tevbe, 9/80)

"Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma! Mezarı başında da durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Rasulünü inkâr ettiler...." (Tevbe, 9/84)

"Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü'minlere yaraşmaz." (Tevbe, 9/113)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum