Atatürk'ü övmek için Türkiye Batı ile değil Afganistan'la kıyas ediliyor

Atatürk'ü övmek için Türkiye Batı ile değil Afganistan'la kıyas ediliyor

Türkiye'nin 40 yıldır işgal ve savaşla mücadele eden Afganistan'la değil kendi içlerinde modern demokrasilerini inşa etmiş olan ülkelerle kıyas edilmeli

RİSALEHABER

HaberTürk tv'nin sevilen programcılarından Mehmet Akif Ersoy'un Afganistan'dan yaptığı haberler ilgi ile takip ediliyor.

Afganistan hakkında doğru bilgileri izleyicilere ulaştırmaya çalışan Ersoy'un Taliban hakkındaki bazı sözleri Ulusalcı ve Atatürkçülerin tepkisine yol açıyordu.

Ersoy'u "Taliban'ın reklamını yapmakla" suçlayan bu kesim Atatürk hakkındaki sözleri duyunca yelkenleri indirdi.

Mehmet Akif Ersoy, Halk TV'de Kabil'deki son durumu paylaşırken "Afganistan gibi yerlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti insan yüz kere düşünüyor. Biz çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Atatürk döneminde çok çok önemli şeyler başarılmış diyorsunuz" ifadelerini kulllanmıştı.

Aynı kesim bu sözler üzerine Ersoy'u yere göre sığdıramadı.

Türkiye Afganistan'la değil batı ile mukayase edilmeli

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Ergün Yıldırım ise Türkiye'nin 40 yıldır işgal ve savaşla mücadele eden Afganistan'la değil kendi içlerinde modern demokrasilerini inşa etmiş olan ülkelerle kıyas edilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından düşüncelerini paylaşan Yıldırım, "Türkiye'yi Afganistan veya Taliban ile mukayese ederek okumak çok basit bir bilinç. Türkiye ABD, Fransa, İngiltere vs ile mukayese edilerek okunursa doğru olur. Çünkü 100 yıl önce bu devletlerle boy ölçüyordu. 200 yıl önce ise cihan devleti idi" dedi.

Muhafazakarların Kemalizmi keşfetmesi ne hazin!

Yıldırım, son zamanlarda yeniden keşfedilen Kemalizm'le ilgili değerlendirmede de bulundu. Özellikle muhafazakarların da bu keşfe katılmasını "acı verici" olarak yorumladı. 

Yıldırım, "Türkiye'nin dönüp dolaşıp yeniden Kemalizmi keşfetmesi ne hazin! Şimdi buna muhafazakarların katılması daha da acı verici. İç ve dış düşmanlar korkusu ile millet bilinci tutuk hale getiriliyor. Kemalizm güvenlik bedeli olarak mutlak itaati talep eder" şeklinde yazdı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum