Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında teknik arıza

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında teknik arıza

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları hava trafik kontrol ünitelerine bağlı telekom hatlarında meydana gelen teknik arıza nedeniyle uçakların iniş ve kalkışlarında gecikmeler yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafik kontrol ünitelerinde akşam saatlerinde teknik arıza meydana geldi.

Ünitelere telekom hizmeti veren hatlardaki arıza nedeniyle uçakların iniş ve kalkışları kontrollü olarak yapıldı. Meydanda uçuş sırası bekleyen uçaklar yoğunluk oluşturdu.

Yetkililer, havalimanındaki teknik arızanın büyük ölçüde giderildiğini, hava trafiğinin ilerleyen saatlerde normale döneceğini bildirdi.

"İniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanabilir"

Türk Hava Yolları (THY) internet sitesinden yapılan açıklamada ise Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarından yolculuk yapacaklara uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, iki havalimanında oluşan "Smart sistemi radar arızası" nedeniyle iniş ve kalkışlarda bazı gecikmeler yaşanabileceği, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.thy.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.