'Atatürk kartpostalını almadım' diyen doktora Atatürk'e hakaretten hapis cezası

'Atatürk kartpostalını almadım' diyen doktora Atatürk'e hakaretten hapis cezası

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma görevlisi Furkan Bölükbaşı, yıllar önce "Mustafa Kemal kartpostalını almadım" diye yazdığı için 5816 Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunu ile 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bölükbaşı, mahkemenin verdiği hapis cezasını sosyal medya hesabından duyururken, önce İstinaf Mahkemesi'nde, gerekli olursa Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde itiraz edeceğini söyledi.

Bölükbaşı, "Bugün hakkımda açılan 5816 davasında "Latife hanım evlendiğinde Atatürk’ten 17 yaş küçüktü" veya "Bana uzatılan Atatürk kartpostalını almadım" gibi çoğu sekiz-on yıl öncesine ait yazılar gerekçe gösterilerek Atatürk’e hakaret suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası aldım" dedi.

Uğradığı muameleden dolayı çok üzgün olduğunu belirten Bölükbaşı, "Bugüne kadar bana emek, kaynak ve zaman harcayarak akademisyen olmamı sağlayan devletimin sudan sebeplerle 5816’dan bana uygun gördüğü cezayı ömrüm boyunca bir şeref madalyası olarak gururla taşıyacağım. Mahkeme salonundan çıktığım andan beri Necip Fazıl Kısakürek’in ”öz yurdunda garipsin öz vatanında parya" sözlerini iliklerime kadar hissediyorum. Devletime kırgın değilim, sadece Allah'a, Peygambere (sav), Kuran ayetlerine, kutsallara ağır hakaretler savuranların beraat aldığı ve devletin kutsallarımıza hakaret edenlere yüksek miktarda tazminat ödemeye mahkum bırakıldığı vatanımın, onu çok seven bir evladı olarak maruz kaldığım muameleden dolayı çok üzgünüm" şeklinde yazdı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
19 Yorum