Atasoy Müftüoğlu, Said Nursi ve Risale-i Nur için 'muhteşem' demiş

Atasoy Müftüoğlu, Said Nursi ve Risale-i Nur için 'muhteşem' demiş

Müftüoğlu, Nur talebelerinin bulunduğu ortamda neler söylemiş

Risale Haber-Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Bediüzzaman Said Nursi hakkında iftiralarda bulunan Atasoy Müftüoğlu'nun eskiden Said Nursi ve Risale-i Nur'a hayran olduğu ortaya çıktı.

Milat Gazetesi yazarı Abdulkadir İkbal, o anları şöyle anlattı:

"Yıl 1992 olsa gerek bir arkadaşımla birlikte Eskişehir’e gelmiştim. Merhum Molla İzzettin Yıldırım’ın ikâmet ettiği Tanış sokaktaki dört katlı Risale-i Nur medresesinde; zatı aliniz, Urfalı şair Atilla Maraş ve o zamanın Et ve Balık Kombinası Müdürü Hasan Gençdal da sohbete iştirak etmişlerdi. Malumu olduğu üzere yeme içme bahanedir asıl olan sohbettir. Öyle güzel bir ortamda Zat-ı aliniz Risale-i Nur dersini can kulağıyla dinleyip Bediüzzaman Said Nursi’nin yazdığı eserlerin muhteşem olduğunu ifade ettiniz."

Bazı yazar ve çizerlerin Fetö meselesinde adeta fırsat kollar gibi Said Nursi’yi de bu işin içine çekmeye çalışarak suçlamasının "gizli bir projenin parçaları" olarak niteleyen İkbal, "Sayın Müftüoğlu, nerede ise bir ömür boyu Said Nursi hakkında en ufak bir menfi söylemde bulunmamanız takdire şayan iken, FETÖ olayından sonra Said Nursi'yi suçlamanız izahtan varestedir" dedi.

Said Nursi'nin eserleri en az bin defa didik didik edildi

İkbal yazısını şöyle sürdürdü:

"Said Nursi’nin gerek sağlığında ve gerekse vefat ettikten sonra en az bin defa eserleri mahkemeye verilmiş, din adamları, uzmanlar, proflar tarafından mahkemelere ibraz edilen bilirkişi raporlarının hiç birinde sizin iddianızı destekler bir tek cümleye rastlanmamıştır. Eğer öyle olsaydı rejimin uygulayıcıları yeri göğü titretirlerdi. Mahkemeler bu eserleri didik didik etti ve beraat kararı verdiler. Dünyada hiçbir eser bu kadar mahkemeye sürüklenmedi ve bu kadar da tetkik edilmedi.

Malumunuz günümüzde güya İslam adına çıkmış silahlı ve gaddar bazı örgütler var. Bunlar çıktı diye haşa İslam’ı ve Peygamberimiz Hz. Muhammedi (a.s.m.) mi suçlamak gerekiyor? Bunların yanlışını İslam’a mal etmek hangi insafın eseri olabilir?

Tenkit ettikleri kitapları okumadan dedikodularla amel ediyorlar

Said Nursi hiç bir zaman Kur’an ve sünnetin dışında her hangi bir yola tevessül edilmemesini ve yazılan Risale-i Nurların Kur’an’ın bir tefsiri olduğunu beyan etmiştir.

Bir hâkim bir dava dosyasını okumadan karar verse adaleti berbat eder. Bir avukat dosyayı okumadan mahkemeyi takip etse aldığı davanın mahvolmasına sebep olur. Ne acı gerçektir ki günümüzün bazı aydınları tenkit ettikleri kitapları okumadan ve anlamadan o kitap hakkında bazı dedikodularla amel ediyorlar. Eğer bu hususta ciddi bir araştırmanız var ise, hangi TV kanalında  olursa olsun, Said Nursi'nin kitapları üzerinde sohbet etmeye sizi davet ediyorum. İddiasını ispat eden haklı, edemeyen haksız olacaktır. Aydın olmanın gereğini sizden istemek en tabii ve vazgeçilmez hakkımızdır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum