Askerlik 9 ay mı olacak? Yeni askerlik uygulaması nasıl olacak?

Askerlik 9 ay mı olacak? Yeni askerlik uygulaması nasıl olacak?

Askerlik sistemi sil baştan değişiyor. Başkan Erdoğan'ın; 'Bir daha bedelli askerliğe gerek kalmayacak sistem üzerinde çalışıyoruz' açıklamalarının ardından harekete geçildi.

Türkiye'nin profesyonel askerlik sistemine geçişi hızlanıyor. Yeni sistem ile birlikte artık ara sıra bedelli askerlik çıkartmaya gerek kalmaması planlıyor. Plana dair ilk detaylar Başkan Erdoğan tarafından verilmişti. Buna göre hem halkın askerlik ile bağının kopmaması, hem de bu yıl oluşuna benzer bir yığılma yaşanmaması planlanıyor.

Yeni dönemde buna dair ilk plan 9 ay tek tip askerlik oldu. Bu askerlik sisteminin 3 ayı zorunlu, 6 ayı bedelli askerlik olarak gelmesi planlanıyor.

Bu sistemde 3 ay boyunca temel eğitim verilecek. Ardından tercih edenler 6 ay boyunca asgari ücret ödeyerek askerlikten muaf olacak. Askerliğe devam etmek isteyenler ise 6 boyunca asgari ücret tutarında para alacak.

Bu sistem ile birlikte hem adalet sağlanacak, hem yığılmalar önlenecek, hem mağduriyetler bitecek, hem de yığılmaların önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.