Arşiv Belgeleri Işığında Bedîüzzaman Said Nursi Ve İlmî Şahsiyeti

Arşiv Belgeleri Işığında Bedîüzzaman Said Nursi Ve İlmî Şahsiyeti

Özel ve resmî yaklaşık 50.000 belgeden istifade ile hazırlanan ve her bir cildi 1000 küsur sayfa olan 6 ciltlik çalışma

Prof. Dr. Ahmed Akgündüz tarafından hazırlanan Arşiv Belgeleri Işığında Bedîüzzaman Said Nursi Ve İlmî Şahsiyeti isimli çalışma ile Bediüzzaman Said Nursî hazretlerinin biyografisine ve yaşadığı dönemin tarihine ışık tutulmakla birlikte Risale-i Nur’un neşir tarihine de önemli bir kaynak sunuluyor.

Özel ve resmî yaklaşık 50.000 belgeden istifade ile hazırlanan ve her bir cildi 1000 küsur sayfa olan 6 ciltlik bu çalışmada;

“Bediüzzaman’ın Soy Ağacı, Tahsil Hayatı, İcazetnameleri, Bediüzzaman’ın İkamet Ettiği Şehirler, Osmanlı Devleti’nin Son Döneminde Bediüzzaman’ın Sunduğu Reçeteler ve İlmî Çalışmaları, Risale-i Nur’un Yazılması ve Neşredilmesi, Cumhuriyet Döneminde Bediüzzaman, Mahkeme Dönemleri, Nur Talebelerinin Hizmet Hayatı ve Mahkeme Kayıtları, Nurculuk ve Bediüzzaman Hakkındaki İftiralara Delillere Dayalı Cevaplar, El Yazması Risale-i Nur Metinleri” gibi Bediüzzaman Hazretleri ve Risale-i Nur’la alakalı yüzlerce başlık altında hem çeşitli iddialara ve iftiralara cevaplar verilmekte hem de zengin metin ve görsel kaynakları ile okuyuculara doyurucu bir biyografi ve dönem okuması sunulmaktadır.

Bu çalışma ile ilgili detaylı sipariş ve bilgi için: www.osmanlisahafi.com

belgeler2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.