Arı üreticileri 'sıcak hava'dan tedirgin

Arı üreticileri 'sıcak hava'dan tedirgin

Ordu Arı Üreticileri Birliği Başkanı Çiftçi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kış uykusunda olması gereken arıların kovan dışına çıktığını belirterek "Yorgun düşen arılar dışarıda ölüyor" dedi.

Ordu Arı Üreticileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede hava sıcaklıklarının son bir aydır mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyledi.

Bu dönemde kış uykusunda olması gereken arıların sıcak hava dolayısıyla kovan dışına çıktıklarını anlatan Çiftçi, böylece arıların güneş batımında tekrar havalanma özelliğinin ortadan kalktığını, hatta dışarıda öldüklerini ifade etti.

Hava sıcaklıklarının düşmesini beklediklerini belirten Çiftçi, "Arılar için en büyük sıkıntı kış ortasında yaşanan bahar havasıdır. Birçok üreticimiz güneşli hava nedeniyle arılarının ölmesinden endişe ediyor." diye konuştu.

Hava sıcaklıkları bu seviyelerde seyrederse, arıların bu durumdan olumsuz etkileneceğini vurgulayan Çiftçi, bunun da bal üretimine yansıyacağını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.