Arefe tatil mi? 14 Haziran arefe günü yarım gün mü olacak?

Arefe tatil mi? 14 Haziran arefe günü yarım gün mü olacak?

Ramazan Bayramı tatili öncesi 14 Haziran 2018 Perşembe günü arefe olacak. Peki arefe günü resmi kurumlar tatil mi? 14 Haziran'da resmi kurumlar yarım gün çalışacak?

15 Haziran 2018 Cuma günü ülkemizde Ramazan Bayramı başlıyor. Bayram 3 gün sürecek ve 17 Haziran akşamı sona erecek. Çalışanlar ise merakla 14 Haziran 2018 arefe günü tatil olacak mı? sorusuna yanıt arıyor. 2018 Ramazan Bayramı arefesi yarım gün tatil mi?

Ramazan Bayramı öncesinde okullar zaten kapanmış olacak. Fakat resmi kurumlarda çalışan memurlar ve okulları devam eden öğretmenler Arefe günü yarım gün tatil olacak mı? sorusuna yanıt arıyor.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün yaptığı açıklama ile Ramazan Bayramı tatilinin 3 gün olacağını ve uzatılmayacağını söyledi. Bu da memurların sadece 3 gün tatilinin olduğu anlamına geliyor. 15 Haziran Cuma başlayacak Ramazan Bayramı'ndan bir önceki gün, yani arefe günü insanlar bayram için son hazırlıklarını yapacak. Bu nedenle 14 Haziran 2018 tatil olacak mı? sorusuna yanıt aranıyor.

14 Haziran Perşembe yarım gün mü?

Resmi kurumlarda çalışanlar için arefe gününün yarım gün olup olmayacağı son derece kritik. Memurlar arefe günü son hazırlıkları yapmak istiyor. Ayrıca bu şekilde Bayram Tatili 3.5 gün olabilir.

Mevzuata baktığımızda, dini bayramlarda arefe gününün yarım gün tatil olduğu görülüyor. Yani 3 günlük Ramazan Bayramı tatili arefenin de yarım gün olması ile birlikte 3.5 gün olarak geçiyor.

Bu durumda 14 Haziran Resmi tatil olmasa da, 14 Haziran'da resmi kurumlar yarım gün çalışacak. Mesai 13.00 itibari ile sona erecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.