Arefe günü nasıl ibadet edilir? Arefe günü yapılacak ibadetler

Arefe günü nasıl ibadet edilir? Arefe günü yapılacak ibadetler

2018 Ramazan ayının sonuna geldik. Bugün yapılacak son iftar ile ramazan ayına veda edeceğiz. İnsanlar ramazana veda etmenin hüznünü yaşarken, bayram için de heyecan duyuyor. Bugün arefe olması nedeniyle, arefe günü yapılacak ibadetler merak konusu oldu.

Arefe günü hangi ibadetler yapılır? sorusu, ramazan ayının son gününü boş geçirmek istemeyenlerin merak konusu oldu.

14 Haziran Perşembe itibari ile bayram arefesi yaşıyoruz. İnsanlar artık son hazırlıklarını yapmakta. Milyonlarca Müslüman yarın sabahtan itibaren bayrama kavuşacak. Peki arefe günü nasıl ibadet edilir?

Arefe sözcüğünün kelime anlamı 'tanımak'tır. Arefe günü ise İslamiyet'in son derece kıymet verdiği günlerdendir. Bayram önceleri dinimizde arefe günü olarak geçmektedir ve Hadislerde de bu günü boş geçmemek övülmüştür. 

Peygamber Efendimiz, Arefe günü ile ilgili şunları demiştir;

Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü tealänın kıymet verdiği bir gündür.

Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem’den azad olur.

Arefe günü ibadet edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır.

Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur. Hepsini besmele ile okumalıdır.

AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

14 Haziran itibari ile başlayan Arefe, Peygamber Efendimiz'in ehemmiyet verdiği bir gündür. Ayrıca mübarek ramazanın son günü olması bu günün değerini arttıyor. Bu nedenle insanlarımız bu günü ve akşamı ibadet ile geçirmek istiyor. Arefe günü kılınabiliecek iki namaz vardır. Bunlar Tövbe namazı ve Mahsus namazdır.

Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala'nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.

Mahsus Namaz: Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire'l Mümin'in Hz. Ali'nin namazıdır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.