Arapça ezan yasağı kalkmasına rağmen müezzin karakola götürüldü

Arapça ezan yasağı kalkmasına rağmen müezzin karakola götürüldü

Camiye gelen komiser Arapça ezan okudun diye Tahsin abiyi kolundan tuttuğu gibi karakola götürüyor

RİSALEHABER

Beyoğlu Ağa Camii’nde uzun yıllar görev yapan hafız, musikişinas Mehmet Ali Sarı Hoca, Arapça ezan yasağına dair yaşadığı bir hatırayı anlattı.

Ezan yasağının kaldırılmasına rağmen bir komiserin müezzini karakola götürdüğünü anlatan Sarı, daha sonra yaşananları Yeni Şafak'a şöyle anlattı:

"Ben 1947 yılında Ağa Camisine geldiğimde caminin dört müezzini iki imamı vardı. Hepsi yetişmiş musiki bilen kişilerdi. Arapça ezan 1950 yılında ben ağa Camisinde iken okunmaya başladı. Taksimde AVM olan yerde karakol vardı. Karakoldan da bir komiser vakit namazlarına camiye gelirdi. Arapça ezan okunmaya izin verilince müezzinlerden Tahsin Erdem ikindi ezanını Arapça okuyor. Camiye gelen komiser Arapça ezan okudun diye Tahsin abiyi kolundan tuttuğu gibi karakola götürüyor. Arapça ezan yasağının kalktığından henüz haberleri yokmuş. Birkaç telefon görüşmesinde durum ortaya çıkınca Tahsin abiyi bırakıyorlar. Yasak kalkınca Sultanahmet Camii’nin her şerefesinden bir müezzinin ezan okuduğunu kimi camilerde ezanın tekrar tekrar okunduğunu ertesi gün gazetelerden, çevremizde konuşulanlardan duyduk."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.