Arafat'ın Rahmeti

Arafat yaklaştıkça heyecan artıyor.  'Hac Arafattır'  hakikatı bütün berraklığı ile tezahür ediyor. Milyonlarca hacı Arafata sel gibi akacak. Herkes beyaz ihrama bürünecek. Kefene girmiş gibi olacak.

Dünyayı arkasına atıp rahmete, rahmet dağına yönelecek. Bölük bölük bütün dünyadan, her ülkeyi temsil edecek hacılar o mübarek mekanda kaynaşacak.

Bir gün bir gece arafatta kalacak mü'minler kumlara batacak, göz yaşlarını kumlarla yoğuracaklar.

Af dileyecekler, istiğfar edecekler. Bir daha bilerek ciddi hata yapmamaya söz verecekler. Annesinden doğmuş gibi tertemiz, afedilmiş olarak, hayatlarına bembeyez bir sahife açmış olacaklar.

Arafatta Hz. Adem ile Havva'nın buluştuğu mekenda, haccın esas rüknü olan vakfenin yapıldığı kutsal yerde kendilerine, yakınlarına, bütün müslümanlara dua edecekler.

Sıkıntılarının defi, hastalarının şifa bulması, insanlığın hidayeti için dua edecekler.

Arafatta göz yaşları sel olan, hüngür hüngür ağlayan kalbi insanlar, Allahın sevdiği veli kulların çoklukla olduğu şahs-ı manevi içinde bulunmanın manemi hazzı içinde olacağız.
Arafe günü sabah namazı ile başlayan 23 vakit farz namazlardan sonra getirilecek teşrik tekbirleri, telbiyeler Arafatta, Müzdelifede, Minada hem söylenecek. Dağlar, taşlar hepsi hacıların sesleriyle çınlanacak.

Yirmi kilometrelik bir mesafe olan Mekke ile Arafat arası hacılarla dolacak. Adeta mahşeri bir manzara arz edecek.

Bütün hacılar Kur'an okuyacak, namaz kılacak, dua edecek, Kur'an Hakikatlarını mütalaa edecek, tesbih, tehlil, tekbir ve zikirlerle havanın şekli değişecek. Manevi nesim her tarafı kaplayacak. Rahmet yüklü bulutlar, yerlerdeki kazuratı temizleyecektir.

İnşaallah bu gayretler, dualar, zikirlerden hasıl olan bereketler rahmet kapılarını açacak, insanlık sulh ve sukuna kavuşacak, müslümanlar üzerinde dolaşan kara bulutlar kaybolacaktır.

Arafatta vakfesini tamamlayan hacılar, arafe günü, gün batışından sonra geri dünüşleri yine aynı vakar, dua ve zikirlerle Müzdelifeye olacaktır.

Büyük cemaatın bir ferdi olmak, manevi şirketin bir ortağı olmak en büyük mutluluktur. Nemutlu bu rahmet deryasına dalabilenlere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.