Araç muayenelerinde yeni düzenleme yapıldı

Araç muayenelerinde yeni düzenleme yapıldı

Buna göre muayenede ağır kusurlu bulunan araçlar, bir aylık süre içinde herhangi bir istasyonda "ücret ödemeden" tekrar muayeneye girebilecek.

Araç muayenesi sonucunda "emniyetsiz" veya "ağır" kusuru saptanan ve muayeneden geçemeyen araçların bir aylık süre içinde yapılacak tekrar muayenesinden ücret alınmıyordu. Ancak muayene tekrarının aynı istasyonda yapılması zorunluydu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mevzuatta yaptığı değişiklikle bu araçların, bir aylık süre içinde herhangi istasyonda "ücretsiz bir şekilde" tekrar muayeneye girebilmesinin önünü açtı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik"te şu değişikliğe gidildi:

"Yapılan araç muayenesi sonucunda 'emniyetsiz' veya 'ağır' sınıfına giren kusurları tespit edilen ve muayeneden geçemeyen araçların bir aylık süre içinde yapılacak muayene tekrarından muayene ücreti alınmaz. Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.