Ankara'ya ne zaman kar yağacak? Meteoroloji tarih verdi

Ankara'ya ne zaman kar yağacak? Meteoroloji tarih verdi

Başkent Ankara, Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi kış mevsimini ılık ve kurak geçirdi. Yeni hafta başlayacak olan soğuk sistem Ankara'yı da etkisi altına alacak. Ankara'ya kar ne zaman yağacak? sorusu yanıt buldu.

Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Kurak ve ılık geçen kış mevsimi, bitmeye yakın son sürprizlerini yaptı ve Türkiye soğuk havanın etkisine girmeye başladı.

Başkent Ankara da kış mevsimi boyunca aralıklarla sağanak yağmur görse de kar yağışı ile tanışamadı. Ilık geçen kışın son günleri Ankara'ya da kar yağışı getirecek. Peki Ankara'ya ne zaman kar yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı.

Ankara'da ne zaman kar yağacak?

Ankara hava durumu tahminleri önümüzdeki günler için yapıldı. Buna göre yeni hafta Ankara'da günden güne soğuma gerçekleşecek. Haftanın ilk günü hissedilir derece düşen sıcaklıklar biraz daha düşecek ve Ankara'ya kar gelecek.

Meteorolojiye göre Ankara'da kar yağışı için Çarşamba akşamı belirtilmiş durumda. 28 Şubat Çarşamba günü Ankara'da yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışı olarak gerçekleşecek. Bu esnada sıcaklarda 10 dereceye yakın düşüşler olacak. Perşembe günü ise hafif kar yağışı beklentisi var.

İşte Ankara 5 günlük hava durumu;

adsiz-086.png

Ankara'da kar yağışının yerde kalıcı örtü bırakıp bırakmayacağı bilinmiyor. Ama yağışın önceki gün yağacak sağanak nedeniyle örtü bırakmaması olası.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum