Ankara'dan İsrail'e sınır dışı tepkisi

Ankara'dan İsrail'e sınır dışı tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Tel Aviv'de gözaltına alınmasına ilişkin İsrail Maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak tepkisini dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Tel Aviv'deki havaalanında gözaltına alınmasının ardından sınır dışı edilmesini kınayarak, konuya ilişkin izahat vermek üzere Ankara'daki İsrail Maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere dün Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanına varan 9 Türk vatandaşının, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonularak sorgulanması ve bu vatandaşlardan 7'sinin geri gönderilmesinin kınandığı belirtildi. 

İsrailli yetkililerin, Türkiye'nin tüm girişimlerine rağmen, Türk vatandaşlarını havaalanında geçerli vizeleri olmalarına rağmen saatlerce alıkonulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrailli yetkililerin ülkeye girişlerine izin vermemeleri ve bu tutumları konusunda tatminkar bir açıklama yapmamış olmaları hiç bir şekilde kabul edilemez. Vatandaşlarımızın karşılaştığı bu muameleye ilişkin tepkimizi ve izahat beklentimizi bildirmek üzere İsrail Maslahatgüzarı bakanlığımıza çağrılmıştır."

Kudüs'te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere dün   Türk Hava Yolları ile Tel Aviv’e giden 5'i sivil toplum kuruluşu, 4’ü basın mensubu olmak üzere 9Türk vatandaşı Ben Gurion Havaalanında, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonulmuş ve 9 saat süreyle sorgulanmıştı. Türk vatandaşlarından 2 gazeteci dışındakiler sınır dışı edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.