Amerika hapishanelerinde Müslüman olanların sayısı şaşırttı

Amerika hapishanelerinde Müslüman olanların sayısı şaşırttı

ABD hapishanelerindeki Müslümanların sayısı ülkede şok edici rakamlarda

Müslüman avukatlar şu ana kadar en kapsamlı ABD hapishanelerindeki Müslümanlarla ilgili rapor yayınlandı.

Raporda bazı hapishanelerde Müslümanların inançlarını yerine getirebilirken bazı hapishanelerde karşılaştıkları zorluklar yer aldı.

Raporun yazarı Yusuf Saei "Mahkumların dini tercihleriyle ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlamak çok önemli ve eşsiz" açıklamasını yaptı.

Müslüman Avukatlar her eyaletten dini tercih verilerini istediler ve raporu 34 eyaletten ve başkent Washington DC’den aldıkları kayıtlara dayandırdılar.

Federal mahkumların dini tercihine ilişkin önceki veriler, Müslümanlar toplam nüfusun yüzde 12’sini oluşturduğunu gösteriyor ama bu sadece 35 yerden alınan veriler.  Raporda sadece eyalet cezaevlerinde bulunan Müslüman nüfus ele alındı. Federal hapishaneler rapora dahil değil.

“ABD’deki mahkumların yüzde 90’ı hapisteyken Müslüman oluyor’’

Raporda cezaevi yetkililerinin artan Müslüman nüfusuna göre hareket etmediği ve çok sayıda hapishane helal et olmadığı, dua kitaplarını ve seccadeleri hapishanelere almadıkları yer aldı.

Cezaevlerinde mescitlere izin verilmesi, Müslümanların dini vecibeleri konusunda eğitim alması ve dini uygulamalarını kolaylaştırması için bazı basit politikalar raporda önerilmektedir.

California eyaletindeki hapishanelerde helal yemek programını gelitirmekten sorumlu Tariq Aquil’in de raporda görüşlerine yer verildi.

Aquil, cezaevlerinin Müslümanların inançlarını yerine getirmelerine engel teşkil eden bazı kararların cehaletten bazılarının da maliyetlerle ilgili olduğunu savundu.

Aquil ayrıca “ABD’deki mahkumların yüzde 90’ı hapisteyken Müslüman oluyor’’ ifadelerini kullandı.

ForumUsa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum