Aman Üstadın gözlerine bakmayın!

Aman Üstadın gözlerine bakmayın!

Emirdağ Lahikası 3. Hafta müzakerelerinde araştırmacı-yazar İbrahim Tutar 32. ve 33. mektupların sunumundan sonra ilginç bir anektod anlattı.

 

Hazırlayan: Abdullah Yargı
RİSALE HABER

Emirdağ Lahikası 3. Hafta müzakerelerinde araştırmacı-yazar İbrahim Tutar, 32. ve 33. mektupların sunum ve değerlendirmelerini yaptı.

33. Mektupta Üstadın, nadir yaptığı şeylerden birini yaptığını, mektupta kendi hastalığından bahsettiğini belirten İbrahim Tutar, Üstadın bu hastalığının hususiyetini açıkladı.

Bediüzzaman Hazretleri mektupta hastalığından şöyle bahsediyor;

"Aziz, sıddık kardeşlerim; Şimdi bir halimi size beyan etmek lâzım geliyor tâ başka sebepler sizi müteessir etmesin. O hal de şudur: Bu yirmi sene tazyik neticesi, ehemmiyetli ve müzmin bir hastalık bana ârız olmuş. Zaten eskiden beri o hastalığın esası bende vardı ki, ona merdümgirizlik, yani, insanlardan çekinmek, temas etmemek, temastan müteessir olmak... Hattâ şimdi en hafif ruhlu bir kardeşim, bir şakirdimle görüşmeyi -fakat Risale-i Nur hizmetine ait olmamak şartıyla- ruhum kaldırmıyor. Hattâ dostâne bakmaktan cidden müteessir oluyorum."

Araştırmacı-yazar ibrahim Tutar, Üstadın insanlardan çekinmek, temas etmemek olarak tanımladığı merdümgirizlik hastalığını, Allah'ın bir ni'meti olarak gördüğünü, ihlasını kırmamak, tekellüfe ve gösterişe girmemek için Cenab-ı Allah'ın kendisine verdiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Said Nursi'nin insanların aşırı muhabbetini sevmediğini söyleyen Tutar dinleyecilerle ilginç bir anektod paylaştı: 'Zübeyir Ağabey, Üstadı ziyaret gelen kimselere "Aman Üstadın gözlerine bakmayın." diye ikaz edermiş.' dedi.

emit3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum