Altınordu Ziraat Odasından çiftçilere fındık çağrısı

Altınordu Ziraat Odasından çiftçilere fındık çağrısı

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaptığı yazılı açıklamada, elinde fındığı olan üreticilerin, ürünlerini satmama konusunda direnmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin en önemli ürünlerinden fındıkta yaşanan fiyat düşüşü nedeniyle üreticilerin panik yapmaması ve fiyat istenilen rakama ulaşana kadar sabretmesi gerektiği bildirildi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaptığı yazılı açıklamada, elinde fındığı olan üreticilerin, ürünlerini satmama konusunda direnmesi gerektiğini belirtti.

İç ve dış piyasada stokta fındık olmamasına rağmen fiyatların 10,50 liraya kadar düşmesine bir anlam veremediklerini savunan Cörüt, "Üreticinin elindeki fındığı ucuza almaya çalışıyorlar. Üreticilerimiz direnmeye devam etsin. Fındık fiyatını düşürerek üreticiyi panikletmek ve elindeki fındığı daha ucuza almak istiyorlar. Bu fiyat düşüşünün iyi niyet olmadığını düşünüyorum. Üreticilerimiz sonuna kadar direnmeli. Elinde fındık olan üreticimiz zaten bekleteceği kadar bekletti, biraz daha sabretmeli ve pazara indirmemeli" ifadelerini kullandı.

Cörüt, 2016 fındık ürününe ilişkin bahçelerde yeteri kadar işaret olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fındık bahçelerini sürekli olarak ziraat mühendislerimizle geziyoruz. Şu ana kadar yapılan inceleme ve araştırmalarda 2016 yılı fındık ürününe ilişkin yeteri kadar işaret olmadığını görüyoruz. 2014 yılında biliyorsunuz, çok ciddi bir don oldu ve rekolte yok denecek kadar az olduğu için fiyatlar katlanarak arttı ve geçtiğimiz yıl bu zamanlar fındık fiyatı 22,00 lirayı gördü. Şimdi bunun bilincinde olan uyanıklar, üreticinin elindeki fındığı ucuza almaya çalışıyor. 2016 yılı fındık ürünü belirsizliğini koruyor. Meteorolojiden üst üste yapılan açıklamalara bakılırsa bu sezon fındık rekoltesi yine düşük olacak. Hatta fındığı don vurma ihtimali çok yüksek. Bu yüzden üreticimiz direnmeli, fındık üzerinde oynanan oyunlara kanmamalı."

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.