Altın tutulamıyor

Altın tutulamıyor

Altın, Yunanistan krizine rağmen, dolardaki güçlü seyrin etkisi ile Mart ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Altın, Çin öncülüğünde Asya hisse senetlerine gelen satışlar ve Yunanistan krizinin doları güçlendirmesinin ardından, Mart ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında işlem gördü. Platin ve palladyum en az 1 yılın en düşük seviyelerine indi. 

Altının onsu saat 09:47 itibariyle yüzde 0.70 düşüşle 1.148 dolardan işlem görüyor.

1(400)-(1).jpg

Altın, Fed'in faiz artırımına gidebileceği beklentisinin Yunanistan'ın eurodan çıkacağı endişelerine ağır basması ile birlikte, son dört çeyrektir değer kaybetti ve 1997'den bu yana en uzun çeyrek dönemlik düşüş serisini gerçekleştirdi. Yüksek borçlanma maliyetleri ve güçlü dolar, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Yatırımcılar, Avrupalı liderlerin kemer sıkma tedbirlerini kabul etmesi için Pazar gününe kadar süre tanıdığı Yunanistan'ı ve Çin hisse senetlerindeki sert düşüşleri takip ediyor. 

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, bigilendirme notunda, "Altın, sürmekte olan Yunanistan krizinden kaynaklanabilecek 'güvenli liman' alımlarına uzak kalmaya devam ediyor," dedi ve "kaliteye kaçış altını by-pass etmiş görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

aksam  

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.