Altın "Fed tutanakları" Öncesi Dışarıda Yatay, İç Piyasada Düştü

Altın "Fed tutanakları" Öncesi Dışarıda Yatay, İç Piyasada Düştü

Altın Fed tutanakları öncesi, iki haftanın en hızlı düşüşünün ardından durgun. İç piyasada ise gram fiyatı 100.8 liraya geriledi.

Altın, ABD'de iyil3eşen konut piyasasının faiz artırımı için durumu güçlendireceği beklentilerinin arttığı bir ortamda, Fed'in bu akşam yayınlanacak olan son toplantı tutanakları öncesi, iki haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından yatay seyretti.

DIŞ PİYASA

Spot altın, Salı günkü seviyesi olan ons başına 1,207.6 dolardan, bugün Singapur saati ile 10:01'de, 1,208.77 dolara geldi. Metal dün yüzde 1.4 ile 30 Nisan'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Altın Şanghay'da düşüşünü ikinci güne taşıdı.


İÇ PİYASA

Altının gram fiyatı dün ve önceki gün 101 liranın üstünde seyrederken bugün 100.8 liraya geriledi. Altında son 1 haftalık düşüş böylece devam etmiş oldu.

ANALİZ

Bugün açıklanması planlanan Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Nisan ayı toplantı tutanakları, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin ipuçları verebilir. Yüksek faiz görünümü, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Son veriler, ABD'de tüketici güveninin düştüğünü ve perakende satışların değişmediğini göstermesine karşın, konut başlangıçları yedi yılın zirvesindeydi ve inşaat izinleri Nisan ayında artış gösterdi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, konut başlangıçları ve inşaat izinleri verilerini iaşret ederek, "Bu veriler beklenenden çok daha güçlü çıktı, ancak zayıf çıkan bir veri serisinin ardından geldi," dedi ve "Tüm gözler FOMC tutanaklarına çevrildi" şeklinde görüş bildirdi.

Haberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.