Almanya'da 'Risale-i Nur'da Manevi Bakım' kitabı yayınlandı

Almanya'da 'Risale-i Nur'da Manevi Bakım' kitabı yayınlandı

Almanya'da İslami Manevi Bakım hizmetleri yaygınlaşıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Tüm dünyada yaygın olan ve ülkemizde de Sağlık Bakanlığı ve Diyanet tarafından uygulanmaya başlatılan Manevi Bakım hizmeti ile ilgili Risale-i Nur eksenli Almanca kitap yayınlandı. 

Almanya´nın Aşağı Saksonya Eyaleti Camilerin Çatı Derneği Şura'nın eski başkanı Avni Altıner ve Risale Haber yazarı Dr. Cemil Şahinöz, "Risale-i Nur'da Manevi Bakım" isimli kitabı yayınladılar. Yaklaşık 440 sayfalık eserde Manevi Bakım hizmetinde kullanilabilecek Risale-i Nur'dan bölümler yer alıyor.

Daha önce "Pozitif Ol-Pozitif Bak. Psikolojik Terapide Risale-i Nur" isimli Türkçe kitap yayınlayan ve "İslam'da Manevi Bakım" konulu doktora tezi hazırlayan Şahinöz, yeni kitabın Manevi Bakım hizmetinde çok faydalı olacağını belirterek, "Manevi Bakım hizmetinde İslam alimlerinden faydalanmak gerekiyor. Hz. Mevlana ve Bediüzzaman Said Nursi gibi alimlerimiz konuyla ilgili bir çok eser meydana getirmişler. Bediüzzaman'ın yazdığı özellikle Hastalar Risalesi, İhtiyarlar Risalesi, Kader Risalesi, Çocuk Taziyenamesi, dua, sabır ve ölüm ile ilgili bölümler Manevi Bakım hizmetinde ve psikoterapide kullanabilecek eserler" dedi.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Hükümeti ile Manevi Bakım hizmetleri konusunda devlet anlaşması imzalayan Avni Altıner de, Almanya'daki Manevi Bakım hizmetiyle ilgili şu bilgileri verdi: 

"Almanya'da İslami Manevi Bakım hizmetleri yaygınlaşıyor. Bu bağlamda İslami kuruluşlar olarak konuyla ilgili temel eserler sunmamız gerekiyor. Risale-i Nur'da Manevi Bakım ile ilgili sunulabilecek bir çok malzeme var."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.