Almanya ve Fransa, israile karşı dik duran Albanese'ye saldırıyor
Almanya ve Fransa Katar'daki bir konferansta İsrail için "ortak düşman" ifadesini kullanan BM Özel Raportörü Francesca Albanese'nin istifasını istedi. Albanese istifayı reddetti.
Birleşmiş Milletler'in Filistin toprakları için Özel Raportörü Francesca Albanese'nin Katar'ın Doha kentinde El Cezire yayın kuruluşunun düzenlediği bir konferansta İsrail'e atıfla "insanlığın ortak bir düşmanı" şeklindeki ifadesi İsrail destekçilerinin zoruna gitti.
DW'nin haberine göre Almanya ve Fransa, konferansa video bağlantısı ile katılan Albanese'nin bu sözlerinden dolayı derhal istifa etmesi gerektiğini açıkladı.
Albanese konuşmasında, "Dünyanın büyük bölümü İsrail'i silahlandırdı, siyasi bahaneler ve ekonomik destek sağladı. Şimdi insanlık olarak ortak bir düşmanımız olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
İSRAİLİN SOYKIRIM ORTAKLARI ALMANYA VE FRANSA: ALBANESE İSTİFA ETMELİ
Bu sözler üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, X platformunda yaptığı açıklamada Albanese'nin "görevde kalmasının artık mümkün olmadığını" belirterek istifasını istedi. Wadephul, raportörün "geçmişte de birçok kez kabul edilemez çıkışlarda bulunduğunu" savundu.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot da Paris Parlamentosu'ndaki soru-cevap oturumunda Albanese'nin görevden ayrılması gerektiğini söyledi.
Barrot, Albanese'nin sözlerinin "İsrail hükümetine değil, İsrail halkına ve ulusuna yöneldiğini" belirterek bunun "kesinlikle kabul edilemez" olduğunu vurguladı. Barrot, Albanese'nin "bağımsız bir uzman değil, siyasi bir aktivist gibi davrandığını" ve geçmişte "Yahudi lobisi" ifadeleri ile İsrail'i Nazi Almanyası'na benzeten açıklamalar yaptığını hatırlattı.
İSTİFAYI REDDETTİ
Albanese, "Ortak düşman" ifadesiyle kastettiğinin "Filistin'deki soykırımı mümkün kılan sistem" olduğunu, buna bu süreci finanse eden sermayenin de dahil olduğunu aktardı.
İtalya'da La7 televizyonuna Perşembe günü konuya ilişkin açıklamlar yapan Albanese, istifa çağrılarını reddederek kendisine yönelik eleştirileri "Birleşmiş Milletler uzmanına karşı eşi benzeri görülmemiş bir saldırı" olarak nitelendirdi. "Hakkımda söylenenlerin tamamı yanlış ve iftira niteliğinde" diyen Albanese, Almanya ve Fransa'nın İsrail'e yakın durduğunu, bu nedenle tepkilerin kendisini şaşırtmadığını ifade etti.
Albanese, 2022'den bu yana BM Özel Raportörü olarak görev yapıyor ve Gazze savaşı ile İsrail politikalarına ilişkin açıklamaları nedeniyle daha önce de sık sık eleştirilmişti.
BM Raportörü Albanese: israil BM'de oturmamalı, üyeliği askıya alınmalı
Gazze konusunda ikiyüzlü olan AB ülkelerini yerden yere vurdu: Allah senden razı olsun cesur kadın!
BM Raportörü Albanese: Ateşkes Gazze'deki soykırımı durdurmadı
BM Filistin Raportörü Albanese: Birleşmiş Milletler Gazze'de feci şekilde başarısız
BM raportörü: Filistin Devleti'ni tanıma kararları, ABD ve israilin izole olduğunu gösteriyor
BM Raportörü Albanese: Gazze’de 680 bin kişi öldürüldü, 380 bini 5 yaş altındaki bebekler
BM Filistin rapotörü Albanese: ABD'nin bana yönelik yaptırımları 'suçluluk işareti'
BM Filistin Raportörü Albanese: israil modern tarihin en zalimane soykırımcısı
BM Rapörtörü Albanese: israil-ABD güdümlü yardımlardan endişeliyim
BM Raportörü: işgalci israil 'normal bir devlet' gibi muamele görmemeli!
BM Raportörü: Trump'ın Gazze planı hukuka aykırı, ahlaksız ve sorumsuzca
BM Raportörü: israil durdurulmazsa Batı Şeria'da da soykırım yapacak!

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.