Alman medyası: İslam tehlikeli mi? Hayır!

Alman medyası: İslam tehlikeli mi? Hayır!

Müslümanları tanıyanlar ya da nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelere sıkça gidenler, bir dinin bütününe yönelik

Alman Bertelsmann Vakfı’nın toplumda İslam’a yönelik önyargıları ortaya koyan araştırması Alman basınında öne çıkan yorum konuları.

Müslümanların da çoğunluğu barışçıl, yardımsever ve sempatik

Reutlinger General Anzeiger gazetesi Bertelsmann Vakfı araştırmasının sonuçlarını şöyle yorumluyor:

Almanya'da her iki kişiden birinin kendini İslam tehdidi altında hissetmesi alarm vericidir. İslami terör ile ilgili haberler ve aşırı sağın kışkırtıcı sloganlarının meyvesini verdiği ve Alman kamuoyundaki havayı bu yönde etkilemiş olduğu açıkça görülüyor. Müslümanları tanıyanlar ya da nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelere sıkça gidenler, bir dinin bütününe yönelik bu olumsuz algıyı anlayamıyor. Müslümanların da çoğunluğu barışçıl, yardımsever ve sempatik. Tehdit teşkil edenlerse haydutlar ve fanatiklerdir. Böylelerine ise Hristiyanlık dahil her dinde rastlanır.

İslam tehlikeli mi? Almanların korkmasını gerektiren bir tehdit mi? Hayır!

Stuttgarter Nachrichten gazetesinin yorumu ise şöyle:

İslam tehlikeli mi? Almanların korkmasını gerektiren bir tehdit mi? Hayır! Tehlikeli olan tek bir tanrıya, onun emirlerine göre yaşamaya inanmak değil, dini kendi amaçları için suistimal eden yoldan çıkmış kişiler ve radikal gruplardır. İslam'ın toplumsal açıdan canlı ve siyasi açıdan aktif bir din olduğu tartışma götürmez. Ve İslam inancına sahip insanların sayısının giderek artması Almanya'yı değiştirmeye devam edecektir.

Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.