Alman Fabienne Müslüman oldu: Üzerimden büyük bir yük kalktı

Alman Fabienne Müslüman oldu: Üzerimden büyük bir yük kalktı

Ziyaret için geldiği Gaziantep'te Müslüman olan Almanya vatandaşı Fabienne Doris Bettirger'e İhtida Belgesi verildi, Kur'an-ı Kerim hediye edildi

Almanya'nın Stuttgart kentinde kasiyer olan 20 yaşındaki Bettirger, eşiyle gezmek için Gaziantep'e geldi. Müslümanlığı araştıran ve kendi isteğiyle İslamiyet'e geçmek isteyen Alman misafir, İl Müftülüğüne başvurdu.

İl Müftülüğündeki ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Bettirger, gazetecilere, Kelime-i Şehadet getirdikten sonra üzerinden büyük bir yükü bıraktığını belirtti.

ÇOK UZUN SÜREDEN BERİ MÜSLÜMAN OLMAK İSTİYORDUM

Çok rahatladığını ifade eden Bettirger, "İçim çok güzel oldu. Çok uzun süreden beri Müslüman olmak istiyordum. Hiç kimse bana söylemedi ben kendim Müslümanlığı seçtim. Çünkü İslam çok güzel bir din. Müslümanlığa geçtiğimde kendimi tutamadım, ağladım." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise Bettirger'in kendi iradesiyle İslam'ı seçtiğini, kendisine İhtida Belgesi verdiklerini ve Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini belirterek, "İslam'ın nurunun, bütün güzelliğinin kalplere ne kadar güzel yansıdığını, İslamiyet'in insana ne kadar değer kattığını bugün bir kez daha görmüş olduk. Kardeşimiz Kelime-i Şehadeti gözyaşları eşliğinde getirdi." dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.