Allah’ın yardımını gözümle gördüm: Kilise disko oldu, Müslümanlar camiye çevirdi

Allah’ın yardımını gözümle gördüm: Kilise disko oldu, Müslümanlar camiye çevirdi

Miraç Kandilinde ibadete açtık, 6 ay gibi kısa bir vakitte Allah’ın yardımıyla bitirdik

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapının diskoya çevrilmesine şehirde yaşayan Makedonyalılar seyirci kalmadı. Bina 6 yıl önce camiye dönüştürüldü
 
2013 yılında İsveçli Hristiyanlardan alınan bina eskiden kilise olarak kullanılıyordu. Thomaston şehrinde 30 Osmanlı Makedon ailesi yaşıyor.

Makedonya’dan göç eden ailelerin ve civarda yaşayan Müslümanların sık sık ibadet ve birlikte vakit geçirmek için geldiği camide Diyanet’ten bir imam görev yapıyor.

Nur Cami Derneği’nin Başkanı Mensur Mersim Forum USA’e açıklamalarda bulundu. Mersin "Burası eskiden kiliseydi. Kiliseden sonra gece kulubü oldu. Bir ibadet yerinin disko dönüşmesi bizi derinden yaraladı. Ve o an binayı satın alıp cami yapmak istedik. 40 kişi cami için uğraştık. Minaremizi ve ahizemizi özel olarak Türkiye’den getirdik.’ ifadelerini kullandı.

Camiye dönüşümünde Allah’ın yardımını gözümle gördüm

Nur Cami Derneği’nin yönetim kurulu üyesi Sezai Vahid "20 Aralık 2013 yılında bankaya nakit para vererek satın aldık. Faiz ve haram asla girmedi. 25 Mayıs 2014 yılında Miraç Kandilinde ibadete açtık" ifadelerini kullandı. Vahid ayrıca "6 ay gibi kısa bir vakitte Allah’ın yardımıyla bitirdik. Orada Allah’ın yardımını gözümle gördüm. Mesela kapı alınacak para derken hemen para geldi. New York’a kapı almaya gittik parasını ödeyeceğiz orada hemşehrimiz 'bizden' dedi ve almadı" dedi.

Vahid, son olarak "Thomaston şehrinde herkesle aramız çok iyi. Kimin yardımı olursa işimizi bırakıp gidiyoruz. Önemli olan birlikte huzurla yaşamaktır’ açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin Diyanet İşleti Bakanlığı’ndan imam hatip bulunuyor. Cami yönetimi Türkçe’yi yaşatmak için Türk hocalarından dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

Amerikan Türk İslam Kültür Merkezi – Nur Cami’de çocuklara Türkçe dersleri de veriliyor. Cami’nin imam hatipliğini ise Salih Çürük yapıyor.

ForumUsa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.