“Allah'a tevekkül ederek hayata tutundum”

“Allah'a tevekkül ederek hayata tutundum”

16 yaşında geçirdiği bir kazanın ardından kendisine uygulanan yanlış ilk yardım nedeniyle 20 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan İhsan Alpyürük, engelli kaldıktan sonra hayata küsmediğini ve Allah'a tevekkül ederek hayata tutunduğunu söyledi.

16 yaşında arkadaşları ile oyun oynarken 2 metre yüksekliğindeki duvardan yere düşen İhsan Alpyürük (36),düştüğü yerden bir daha kalkamadı. Bu esnada bayılan Alpyürük, arkadaşlarının ve çevredekilerin kendisine uyguladıkları yanlış ilk yardım nedeniyle omurilik kemiği kırıldı. Sinir sisteminin zedelenmesi sonucu bir daha yürüyemeyen Alpyürük, geçirdiği ameliyatın ardından bedensel engelli kaldı.

Bu olay sonrasında omurilik travması sonucu bedensel engelli olarak yaşamını sürdüren, henüz çocuk yaşta engelli kalan Alpyürük, buna rağmen hiçbir zaman hayata küsmedi. Engeli hiçbir zaman “engel” olmayan ve yaşadığı tüm zorluklara rağmen de Allah’a tevekkül ederek hayata tutunan Alpyürük’ün Allah'a olan teslimiyeti ve tevekkülü ise imrendiriyor.

Engelli olmasına ve en basit ihtiyaçlarını bile tek başına karşılamaktan aciz olmasına rağmen, hiçbir zaman için bu durumundan şikâyet etmeyen, umutsuzluğuna düşmeyen Alpyürük, günlük ibadetlerini aksatmıyor, beş vakit namazla birlikte her gün düzenli olarak Kur’an-ı Kerim ve kitap okumayı ihmal etmiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum