Deprem ve yapılması gerekenler

Prof. Dr. Ergün Yıldırım'ın yazısı

Depremin fiziki ve metafizik olmak üzere iki boyutu var.

Fiziki boyut mühendislik, kontrol, imar ve müteahhitlik ile ilgili. Bunlar görevlerini doğru yapmayınca, menfaat ve yolsuzluk peşinde gidince deprem yıkıcı sonuçlara neden olur. Bugün ülkemizde bu unsurlar göçük altında kalmıştır. Enkazı üreten bu failler. Bunların adalet önünde hesaba çekilmesi gerekir.

Halkımız da maalesef mal biriktirme hırsı ile yanıp tutuşuyor. Daha fazla kat talebi, imarı çıkarına göre düzenleme talebi gibi tutumları nedeniyle yıkıma o da ortak olabiliyor.

ergunyildirim.jpgDepremin metafizik boyutu da Allah'ın bize ikazda bulunmasıdır. En başta da dindar insanlara... Alkolizm, fuhuş, faiz, iftira atma, yalan söyleme gibi tutumlar önde gelen ve dindarlar arasında normal hale gelince Allah'ın gazabını üzerine çeker.

Fiziki gerçeklik metafizik gerçekliği yok etmez, metafizik gerçeklik de fiziki olanı.

Şimdi ivedilikle yaraları sarma zamanı. Muhalefet etmek, muhalefeti dövmek, yardımı bile propaganda yapmak, didişmek, kutuplaşmak vs. zamanı değil.

Millet olarak birlik içinde olmalıyız. Birlik söylemi değil, birlik bilinci ve tutumu lazım bize. Siyasiler, iş insanları, aydınlar, toplum aktörleri beraber ve birlik içinde gözükmesi lazım. En toparlayıcı dili kullanmak ve davranışı ortaya koymak da devletimizin tepesindeki sayın Cumhurbaşkanına düşer. Cumhurbaşkanı geleneğimizdeki tarafsız ve kucaklayıcı tutum ve dili sergilemesi lazım. Onun danışmanları ve iletişim uzmanları bu aklı selimi önermeliler.

En büyük kazanmak, milletin maneviyat birliği ve diriliğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum